Blog

Boekrecensies – 19 oktober 2020

Eigentijds boek Salad days

Eigentijds boek Salad days: vol met salades die je iedere dag wilt eten ‘Salades zijn niet alleen voor de zomer, dat maakt ze juist zo leuk’ zegt Ajda. Je kunt echt het hele jaar door salades op tafel zetten. Met salades kun je makkelijk de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente verhogen. Dus zet ook in de

Lees meer
Gastauteurs – 19 oktober 2020

Beiroet: de geur van uien bleef

Beiroet: de geur van uien bleef door Merijn Tol Merijn  schrijft over eten, maakt recepten en artikelen voor delicious. en heeft een wekelijkse column in Het Parool.  Ze maakte vele kookboeken over de Arabisch mediterrane keuken samen met Nadia Zerouali met wie ze ook Nadia & Merijn’s SOUQ productlijn heeft.  Sinds dit jaar is ze ook de

Lees meer
Blog – 19 oktober 2020

DIVERTARIER: voor een gezonde toekomst

Diversiteit is volgens mij de allerbelangrijkste voorwaarde als het gaat om een optimale gezondheid voor mens, dier, aarde en alles wat daar op leeft. Als je denkt: ‘wat raar, ik ken dit woord niet’, dat klopt! Ik heb het woord ‘divertariër’ zelf  bedacht om de nadruk op het belang van divers voedsel te accentueren.

Lees meer
Blog – 15 oktober 2020

Miso-Maru workshop

De Miso-Maru workshop van Anja van Wezel was een heerlijke afleiding op een dag vol regen. We zitten keurig anderhalve meter van elkaar aan tafeltjes in een ruimte van het voormalig Pathologisch Laboratorium in Amsterdam. Op elke tafel staan twee kommetjes en een mooie, zwarte Japanse doos met de deksel er nog op. Nadat Anja

Lees meer
Blog – 6 oktober 2020

Walnoten: tijd om ze te rapen!

Walnoten: tijd om ze te rapen! Deze zomer in Frankrijk stond onze eigen walnotenboom er zo mooi bij. Voor het eerst boordenvol groene noten in de dop. We hebben die boom daar zo’n 15 jaar geleden als jonge stek geplant. Die stek, een zaailing, groeide traag maar gestaag uit tot een volwassen boom. Met de

Lees meer
Basisbereidingen – 2 oktober 2020

De perfecte appeltaart

door Eke Mariën De perfecte appeltaart. Laat ik meteen met de deur in huis vallen. Het is onmogelijk om één recept te geven van de perfecte appeltaart. Iedereen in Nederland heeft zo z’n eigen ideeën over de perfectie van deze meest gebakken taart. De een houdt van een dikke korst, de ander juist van een

Lees meer
Blog – 1 oktober 2020

Linzen of vleesvervangers

Linzen of vleesvervangers? Als je geen vlees (meer) eet en geen dierlijke producten meer wilt eten, moet je de gezonde voedingsstoffen uit vlees zoals eiwitten, vitamines en mineralen vervangen door een plantaardig alternatief. Maar wat kies je dan? Linzen – of andere gedroogde peulvruchten – , of toch maar een vleesvervanger? Vleesvervangers Als je weinig

Lees meer
Blog – 1 oktober 2020

Vers van de Pers: Linzen! van Joke Boon

Vers van de Pers: Linzen! van Joke Boon. Wie kent Joke boon niet van haar originele en eigentijdse kookboeken vol gezonde, goed maakbare recepten? Na Bonen!, De Vega Optie en Koken met Kleur is er nu haar nieuwste boek Linzen! In dit enige echte linzenkookboek geeft Joke Boon – dé peulvruchtenexpert van Nederland – de

Lees meer
Boekrecensies – 30 september 2020

FitChef Family

FitChef Family Gezond koken met het hele gezin Bestel nu het boek hier! Goed eten doe je niet alleen. Na het succes van FitChef en FitChef Turbo is er daarom nu het derde deel in de FitChef-reeks: FitChef Family. Speciaal voor iedereen die met het hele gezin een gezonder eetpatroon op wil bouwen. Vind jij

Lees meer
Blog – 29 september 2020

Herfstbbq: gevulde pompoen op Cedarwood

De herfst is een magische tijd van het jaar, en met Halloween om de hoek is een herfstbbq van een gevulde pompoen op Cedarwood een leuke activiteit met kinderen.

Lees meer
Blog – 29 september 2020

Grand Prestige Vatgerijpt met ruige Schotse whiskytonen

door Sonja van de Rhoer Grand Prestige Vatgerijpt met ruige Schotse whiskytonen. Als fervent whiskyliefhebster reed ik op een mooie dag in september naar de Arcense bierbrouwerij voor de lancering van vier speciaalbieren. De Grand Prestige Vatgerijpt bieren van Hertog Jan zijn dit jaar gerijpt op whiskyvaten uit de Schotse Highlands, Lowlands, Speyside en Islay.

Lees meer
Blog – 25 september 2020

Linzen in kleuren en maten

Je hebt linzen en linzen. Linzen horen tot de peulvruchten, het zijn de zaden van de linzenplant. Rijk aan eiwitten en vezels en daarnaast een belangrijke een bron van (B)vitaminen en mineralen als ijzer. Linzen zijn er in soorten en maten. Het grootste verschil zit ‘m in de kleur. Je hebt bruine linzen, groene linzen,

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer