Blog

Ode aan de staafmixer

De staafmixer is mijn ultieme keukenhulp. Hij woont op het aanrecht waar hij door zijn kleine formaat niet in de weg staat. Ik gebruik hem elke dag wel paar een keer.

Blog

Ode aan de staafmixer

De staafmixer is mijn ultieme keukenhulp. Hij woont op het aanrecht waar hij door zijn kleine formaat niet in de weg staat. Ik gebruik hem elke dag wel paar een keer.

Ode aan de staafmixer

Met het bekertje dat erbij hoort gebruik ik hem voor kruidenpasta’s, pureetjes, salsa’s, tapenades, pesto’s, humus en andere lekkere smeersel. Hij is zo ook heel handig voor het fijnhakken van kruiden, knoflook, pepers en een uitje.

Met de hoge beker gebruik ik de staafmixer voor het maken van een razend snelle mayonaise, smoothies en sappen (waarin ik de hele vruchten gebruik, met of zonder schil afhankelijk van de soort).

Maar ik zet hem ook direct in de pan om sauzen en soepen op basis van groenten en bonen etc. grof of fijn te pureren. Zo eet ik dankzij de staafmixer bijna elke dag een lekker vers gemaakt soepje voor de lunch.

De garde die erbij zit gebruik ik bijna niet. Hij werkt wel maar voor het kloppen gebruik ik toch liever een handmixer.

Staafmixers waarvan je de motor kan losklikken van de staaf en het mes zijn heel makkelijk schoon te maken. De bekers en de staaf met het mes gaan gewoon bij de afwas, al of niet in de machine. De motor kun je eenvoudig afnemen.

Zelf heb ik een eenvoudige Braun staafmixer, die ligt voor mij lekker in de hand en maalt snel en goed. Maar er zijn ook heel veel andere merken die uitstekend zijn. Handig om verschillende soorten bij vrienden en familie even uit te proberen zodat je kunt ontdekken welke voor jou het fijnst is.

Mocht je op zoek zijn naar een kookcadeau, zowel voor iemand die wél als die niet kan koken, de staafmixer is een goeie!

Auteur

José van Mil

Over de auteur

José van Mil Pepper & Salt professionele, ervaren foodstylist (foto en film) en receptontwikkelaar
Gespecialiseerd in smakelijke foodstyling en receptontwikkeling inclusief food concepten en producties. Ik denk brand strategisch en doelgroepgericht. Mijn recepten schrijf en kook ik ook met het oog op fotografie; lekker, toegankelijk, gezond, vernieuwend en fotogeniek. Ik werk met veel plezier aan grotere en kleinere producties. Mijn foodstyling en receptuur zijn inzetbaar op alle media waar de foodmarket gebruik van maakt. www.pepper-salt.nl
Ook zaakkundig op het gebied van eten voor kankerpatiënten. www.eten-met-kanker.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *