Blog

BEIROET Verhalen en recepten uit een mediterrane stad

BEIROET Verhalen en recepten uit een mediterrane stad is meer dan een kookboek. De auteur – Merijn Tol – woonde jarenlang voor de helft van de tijd in Beiroet en kent de stad van binnen uit. Merijn Tol heeft veel kookboeken op haar naam staan, die ze vaak in samenwerking met Nadia Zerouali maakte.

Blog

BEIROET Verhalen en recepten uit een mediterrane stad

BEIROET Verhalen en recepten uit een mediterrane stad is meer dan een kookboek. De auteur – Merijn Tol – woonde jarenlang voor de helft van de tijd in Beiroet en kent de stad van binnen uit. Merijn Tol heeft veel kookboeken op haar naam staan, die ze vaak in samenwerking met Nadia Zerouali maakte.

BEIROET Verhalen en recepten uit een mediterrane stad

BEIROET Verhalen en recepten uit een mediterrane stad is meer dan een kookboek.
De auteur – Merijn Tol – woonde jarenlang voor de helft van de tijd in Beiroet en kent de stad van binnen uit. Merijn Tol heeft veel kookboeken op haar naam staan, die ze vaak in samenwerking met Nadia Zerouali maakte. Dit is haar eerste eigen kookboek. Of eigenlijk is het meer dan een kookboek. In Beiroet beschrijft Merijn de rijke foodscene van Beiroet door de ogen van de vrienden die ze daar heeft. Met verhalen, prachtige foto’s en natuurlijk recepten neemt ze je mee door de diverse wijken van de stad. Dit boek geeft je een goede indruk van de verslavende geuren, intensieve smaken en het meeslepende, vaak geïmproviseerde leven in Beiroet.

Na de enorme explosie in de haven van Beiroet, zet Merijn zich in om de stad van hieruit te helpen. In dit boek vind je ook het recept van Mujardara, het al eeuwenoude ‘linzen met uien’ gerecht uit Beiroet.

Fotografie: Tanya Traboulsi
Styling: Maaike Koorman

Koop hier

BEIROET Verhalen en recepten uit een mediterrane stad

Merijn Tol

ISBN 9789038806969

Prijs: € 34,99

Auteur

Clara ten Houte de Lange

Over de auteur

Clara ten Houte de Lange – een gezonde lekkerbek

Als ik iéts ben, is het wel een gezonde lekkerbek. Lekker koken is de tool om mijn passie kracht bij te zetten: gezond eten lekker maken. Vanuit Assisti Culinair & Communicatie adviseer ik bedrijven in de foodsector en maak ik recepten, culinaire artikelen en columns voor diverse media en kookboeken. Recepten zijn hét middel om ideeën die je met overtuiging hebt bedacht, te delen en anderen ervan te laten genieten.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *