Blog

Gastauteurs – 6 januari 2021

Gastauteur Joke Boon

Joke Boon schrijft eigentijdse en originele kookboeken met gezonde en goed maakbare vaak vegetarische recepten, waarin heel vaak peulvruchten in het middelpunt staan. Haar nieuwste boek is Linzen! Eerder schreef zij Bonen!, De Vega Optie en Koken met kleur. Joke Boon vertelt zelf: “Doordat ik op 4 jarige leeftijd mijn reuk ben verloren, zag ik

Lees meer
Blog – 4 januari 2021

Nieuw jaar met nieuwe kansen!

Nieuw jaar met nieuwe kansen! 2020, dat was me het jaartje wel! We werden keihard met onze neus op het feit gedrukt dat onze welvaartsamenleving zo zijn zwakke plekken heeft. Maar nu is het 2021! Een nieuw jaar met nieuwe kansen! De inentingen tegen Covid staan op stapel, maar dat wil niet zeggen dat we

Lees meer
Blog – 24 december 2020

Tamme kastanjes

Als je in het najaar in Frankrijk over markten slentert liggen er bij de groentestalletjes vaak tamme kastanjes. En wie in de de winter door New York geslenterd heeft kent vast de dampende karretjes van de kastanjeverkopers! Hier in Nederland zijn verse tamme kastanjes meestal alleen rond de Kerstdagen te koop. Daar profiteer ik dan

Lees meer
Gastauteurs – 23 december 2020

De perfecte spaghetti alla carbonara

De kunst van het koken van spaghetti alla carbonara is de kunst van het weglaten en goed timen.

Lees meer
Gastauteurs – 15 december 2020

Parmezaanse gnocchi

Deze Parmezaanse gnocchi at ik tijdens mijn vakantie in Zuid-Afrika – gelukkig nog net voor het coronavirus alles op z’n kop zette – bij restaurant Rust en Vrede in Stellenbosch. Chef-kok Fabio Daniel gaf me een kijkje in de keuken. Zijn vrouw Ronda liet me de mooiste wijnen van het domein proeven. Een feest om hier te mogen zijn.

Lees meer
Blog – 15 december 2020

Geroosterde topinamboer met knoflook en rozemarijn

Topinamboer is helemaal trendy! Deze kleine knollen met een oranje-rode schil zie je ook wel als aardpeer of Jeruzalem-artisjok aangeduid. Het crèmekleurige naar lichtgrijs neigende vruchtvlees heeft een zachte, wat zoete en nootachtige smaak, die wel wat van artisjok weg heeft. In mijn tuin schieten elk jaar weer de topinamboerplanten tussen de rozemarijn- en rozenstuiken als kleine, knalgele zonnebloemen omhoog …

Lees meer
Gastauteurs – 14 december 2020

Nadia’s broccolisalade met citroendressing

Recept van Sonja van de Rhoer. Deze salade is een van de gerechten op de kaart van The Eatery in Somerset West in Zuid-Afrika, waar uitstekend gekookt wordt door chefkok Tiaan Langenegger en wijnen van Waterkloof Wine Estate geschonken worden.

Lees meer
Blog – 10 december 2020

Een kersttraditie die blijft: gourmetten

Een van de glossy bladen interviewde voor de kerstbijlage een reeks jonge stellen. Standaardvraag: wat doen jullie met de Kerst? Standaardantwoord: gourmetten! Nog sterker: één koppel had elkaar bij het gourmetten leren kennen.

Lees meer
Uncategorized – 8 december 2020

Koken op het hoogste niveau

De jeugd heeft de toekomst De coronacrisis doet je terugdenken aan hoe het was voordat de pandemie uitbrak. Nou, rustig was het ook toen niet. Mijn leven is in de loop der jaren drastisch veranderd en dat van u ongetwijfeld ook. De afwasmachine, wegwerpluiers, computers, kuipjes koffie, satellieten – er was een tijd dat ik

Lees meer
Uncategorized – 8 december 2020

COMFORT AND JOY

‘Comfort and Joy’ De perfecte titel voor een kerstspecial in 2020. Al komt hij uit In 2009. Toen stond ‘comfort & joy’ voor betaalbare gezelligheid – het was immers recessie. In 2020 staat ‘comfort & joy’ voor houvast.

Lees meer
Uncategorized – 8 december 2020

Anneke Ammerlaan

Anneke Ammerlaan is voedselexpert en trend-analist bij Vision on Food en gespecialiseerd in de culturele en psychologische invloeden op ons eten, drinken en winkelen voor ons eten.

Lees meer
Uncategorized – 7 december 2020

SMAAK de plantaardige keuken van Yerba

Dit is een prachtig boek dat plantaardig eten onderschrijft. Het is en chef waardig boek. Het laat je zien hoe je restaurantstijl recepten thuis op tafel kunt zetten, als je de duidelijk omschreven stappen volgt. Je kunt ook heel goed overal uit het boek bits and pieces vandaan halen. En daar van leren. Dit boek

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer