Blog

Hot Chocolate Bombs voor koude dagen

Ooit al eens een ‘hot chocolate bomb’ geproefd, nou ja eigenlijk gedronken? Als je de kans krijgt doen! Want wat is er lekkerder om warme chocolademelk te drinken als het buiten koud is. En als je die warme chocola dan van een ‘chocolate bomb’ kunt maken, is het helemaal feest.

Blog

Hot Chocolate Bombs voor koude dagen

Ooit al eens een ‘hot chocolate bomb’ geproefd, nou ja eigenlijk gedronken? Als je de kans krijgt doen! Want wat is er lekkerder om warme chocolademelk te drinken als het buiten koud is. En als je die warme chocola dan van een ‘chocolate bomb’ kunt maken, is het helemaal feest.

Hot Chocolate Bombs voor koude dagen

Ik heb inmiddels een classic, de salted caramel, de cappuccino en de Abuelita Mexican cacou geproefd. Chocolate bombs of chocoladebollen zijn holle bollen van chocolade, gevuld met een mengel van cacao en marshmallows. Je legt de bol in een mok en giet er warme melk over. Blijf kijken als je de warme melk erover giet, want opeens barst de bom open en zie je de inhoud van het cacaomengsel en marshmallows tevoorschijn komen. Even goed roeren en genieten. Een leukere manier om tijdens deze koude dagen de familie te verrassen bestaat er niet. Ik heb me er nog niet aan gewaagd om ze zelf te maken want ik wil eerst nog meer smaken proberen. Eén advies,: koop wel een goede kwaliteit.

Hot chocolate bombs from The Sugar Pod in Nashville

Auteur

Nelleke van Lindonk

Over de auteur

Nelleke van Lindonk, Haar belangrijkste culinaire woorden zijn: nieuwsgierig, ontdekken, proberen en genieten. In alles wat zij op culinair gebied doet zijn deze woorden van toepassing.
Ook verandering van keuken hoort bij haar. De jarenlange interesse voor en het reizen door Amerika leidde tot het kook/reisboek De Verenigde Smaken van Amerika. Het kookboek Lekker Lang Jong, over hoe belangrijk gezond eten is, schreef zij samen met Clara ten Houte de Lange. En door een bezoek aan Japan, is zij op dit moment gefascineerd door de Japanse keuken. Daarnaast creëert en organiseert zij bijzondere culinaire workshops, evenementen en reizen. Tijdens haar lange carrière in de uitgeverswereld ontwikkelde zij het Blue Band kookboek en produceerde de Chinese Chef kookboeken voor Albert Heijn.

Nelleke van Lindonk – culinaire concepten en kookboek auteur www.vanlindonk.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *