Auteur
Gastauteur
Over de auteur
De keuken van 8 breidt uit met steeds wisselende en regelmatig terugkerende gastauteurs. Culinaire vakvrouwen en -mannen die het leuk vinden af en toe een te gek recept, een bijzonder blog of een ander leuk weetje met de bezoekers van uitdekeukenvan8.nl te delen.
Lees meerOntdek nog meer lekkere recepten
Broodje mosselen met gebakken ui
Een pannetje mosselen gegeten en nog mosselen over? Bewaar het mosselvlees en maak er een van de volgende dagen deze heerlijke broodjes van. De combinatie met de gebakken ui en verder alleen peper, is geweldig. De broodjes zijn zo klaar. Het is een oud recept. Vroeger stonden in Amsterdam op verschillende plaatsen stalletjes waar je in de winter deze broodjes met mosselen kon kopen om ter plekke op te eten. Had je het koud dan brachten deze broodjes je weer op temperatuur. Echt comfortfood!
Lees meerBroodje pulled kip met avocado
Pulled pork is in! Je kon van de zomer geen kooktijdschrift openslaan of er stond wel een pulled pork recept in. Omdat ik wat kipvlees over had van een pan bouillon trekken heb ik pulled chicken gemaakt. Dat viel bij iedereen erg in de smaak. Dus dat recept wil ik graag met jullie delen. Voor 2 personen Bereidingstijd: 25 minuten
Lees meerKaassoufflé
Ik ben erg van het gezonde eten, maar zo af en toe kan die gezondheid me gestolen worden. Dan heb ik alleen maar zin in iets waar je lekker warm van wordt en dat je lekker weg hapt. Dan is het tijd voor comfortfood! Ieder heeft daar een eigen beeld bij, maar voor mij is zo’n lekker luchtige kaassoufflé het ultieme comfortfood. Als ik te hard gewerkt heb, het allemaal even niet meer zie zitten of als ik het alleen maar heel erg koud heb, kan zo’n mooi lichtbruine kaassoufflé me weer helemaal blij maken. En vooral ook dat eerste zacht romige hapje, dat bijna smelt op je tong. Kaassoufflé heeft de naam lastig te maken te zijn, maar dat valt allemaal erg mee. Je hebt er maar 5 ingrediënten voor nodig, die je meestal ook nog in huis hebt! Mijn tip: maak voor ieder een eigen soufflé in een ovenvast schaaltje. Dat staat heel feestelijk en je voorkomt dat de soufflé aan tafel bij de eerste schep al in elkaar zakt. En… probeer tocht te vermijden. Open de ovendeur pas als de kaassoufflés je uit de oven mooi luchtig en goudbruin toelachen. Geniet van dit overheerlijke comfortfood.
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.