Blog

Geluk

Het nieuwe jaar is pruttelend op gang gekomen. Heel Holland Bakt liet de kandidaten gelukkoekjes bakken. Niet iedereen bedacht de juiste truc: gloeiend heet deeg over de rand van een glas draperen om de vorm van een vlinderdas met afhangende oren te krijgen. Wel lukte het om er een papiertje met een wens in te

Blog

Geluk

Het nieuwe jaar is pruttelend op gang gekomen. Heel Holland Bakt liet de kandidaten gelukkoekjes bakken. Niet iedereen bedacht de juiste truc: gloeiend heet deeg over de rand van een glas draperen om de vorm van een vlinderdas met afhangende oren te krijgen. Wel lukte het om er een papiertje met een wens in te

Geluk

Het nieuwe jaar is pruttelend op gang gekomen. Heel Holland Bakt liet de kandidaten gelukkoekjes bakken. Niet iedereen bedacht de juiste truc: gloeiend heet deeg over de rand van een glas draperen om de vorm van een vlinderdas met afhangende oren te krijgen. Wel lukte het om er een papiertje met een wens in te stoppen.

Laten we 2021 beginnen met het opruimen van oeroud nepnieuws. Gelukkoekjes zijn niet Chinees. Het televisieprogramma De Keuringsdienst van Waarde interviewde twee jaar geleden Chinese bezoekers van de Zaanse schans. Niemand van hen had ooit van gelukkoekjes gehoord.

De oorsprong van fortune cookies lijkt eerder in Japan te liggen.

Amerikanen malen er niet om. Die nemen graag het koekje in ontvangst als extra attentie van de afhaalchinees.

Hoe dan ook, een gelukkig jaar gewenst!

Auteur

Annelene van Eijndhoven

Over de auteur

Annelène van Eijndhoven, kok en schrijver van kookboeken.
Mijn hele leven stond en staat in het teken van koken en eten. Beroepsmatig als diëtist, docent, kok, ontwikkelaar van recepten en (mede)schrijver van kookboeken en de receptenrubriek van de NRC.
Als hobby: lid van kookgroepen, cateraar in persoonlijke kring, kookraadsvrouw voor kinderen of voor oudere buurtgenoten die koken willen leren. En ik ben natuurlijk een genieter, steeds in voor nieuwe culinaire ervaringen.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *