Het is bijna courgettetijd!
Het is courgettetijd! In de vele groentetuintjes bloeien de courgetteplanten in deze periode uitbundig en zorgen elke dag zeker voor één, twee of zelfs meer courgettes. Groene langwerpige courgettes en knalgele ronde courgette. Het is dus een uitdaging om elke dag iets anders lekkers met courgette op tafel te zetten. Hier alvast wat ideeën voor het snel en creatief omtoveren van courgette in originele en lekkere gerechten.
Lees meerEen udkv8 weekend
Afgelopen weekend ontdekte ik hoe leuk het is om een keer een menu samen te stellen met receptuur van onze site. Het resultaat was top.
Lees meerAubergine, de ideale migrant
Claron McFadden groeide op met soulfood in de Amerikaanse staat New York. In het kerkkoor viel haar zangtalent op. Zij vertrok met een beurs naar het Sweelinck conservatorium in Amsterdam. En in die stad woont ze nu nog steeds, veertig jaar later, deze inmiddels wereldberoemde zangeres van levenslied en opera. Deze grootse mezzosopraan. Ze reist
Lees meerMijn Frankrijk
‘Mijn Frankrijk’, dat is de titel van het nieuwe boek van Onno Kleyn. Dit boek gaat zoals Onno zelf in zijn inleiding schrijft: ‘ … over Frankrijk en over eten. Het is een verzameling verhalen en verhaaltjes, sommige over mijzelf, andere over geschiedenis, over landschappen, over tradities ‘
Lees meerHet mierikswortel experiment
Het mierikswortel experiment ontstond doordat er in mijn nieuwe tuin een ‘plantje’ opkwam waarvan ik niet wist wat het was. Het plantje groeide van het voorjaar gestaag en binnen afzienbare tijd stond er een flinke plant met langwerpige bladeren en stengels met witte bloementoefjes in de tuin. Na wat gewrijf en gesnuffel aan de zaailingen
Lees meerInspirerend Kikkererwtenkookboek
Kikkererwten zijn heel actueel en een leuk onderwerp blijkt maar weer om daar een ‘single item’ kookboek mee te maken. Dit product is 10.000 jaar oud en nog steeds hip! Natuurlijk kun je hier een kookboek vol lekker recepten over schrijven.
Lees meerzelf geurige za’atar maken
Zelf geurige za’atar maken. Za’atar kan verwarring veroorzaken, zeker als je er wat dieper in duikt. Mijn mediterrane kookboeken en een zoektocht op internet maakten de verwarring wat za’atar nu eigenlijk is alleen maar groter.
Lees meerPlukwandeling onkruidenpesto
Ga met me mee op deze digitale plukwandeling. Ik vertel je er graag veel meer over. En wellicht kom je ook tot de conclusie: het verschil tussen een bloem en een onkruid is slechts een oordeel.
Lees meerLaten we vanavond maar ‘scharrelen’
Laten we vanavond maar ‘scharrelen’. Dat zeggen we als we geen zin hebben om boodschappen te doen en iets lekkers maken met alles wat de inhoud van de koelkast ons biedt.
Lees meerBijzondere kazen uit de Auvergne
Bijzondere kazen uit de Auvergne. De Auvergne ligt globaal gezien tussen Vichy, Clermont-Ferrand, Le Puy-en-Velay en Aurillac. In dit schitterende gebied kunnen fijnproevers en lekkerbekken voor een redelijke prijs – bijna goedkoop – genieten van bijzondere kazen en andere producten.
Lees meerZelf Focaccia bakken
Een focaccia-recept lijkt zo eenvoudig. Met alleen bloem, water, gist, olijfolie en zout bak je het bekendste brood van Italië. Maar schijn bedriegt, er komt meer bij kijken. De juiste bloemsoort en temperatuur van het deeg zijn belangrijk. Maar ook het kneden en rijzen van het deeg zijn cruciaal bij het maken van dit heerlijke brood. In dit blog leg ik je uit waarom.
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.
lees meer