zelf geurige za’atar maken
Zelf geurige za’atar maken. Za’atar kan verwarring veroorzaken, zeker als je er wat dieper in duikt. Mijn mediterrane kookboeken en een zoektocht op internet maakten de verwarring wat za’atar nu eigenlijk is alleen maar groter.
Lees meerPlukwandeling onkruidenpesto
Ga met me mee op deze digitale plukwandeling. Ik vertel je er graag veel meer over. En wellicht kom je ook tot de conclusie: het verschil tussen een bloem en een onkruid is slechts een oordeel.
Lees meerLaten we vanavond maar ‘scharrelen’
Laten we vanavond maar ‘scharrelen’. Dat zeggen we als we geen zin hebben om boodschappen te doen en iets lekkers maken met alles wat de inhoud van de koelkast ons biedt.
Lees meerBijzondere kazen uit de Auvergne
Bijzondere kazen uit de Auvergne. De Auvergne ligt globaal gezien tussen Vichy, Clermont-Ferrand, Le Puy-en-Velay en Aurillac. In dit schitterende gebied kunnen fijnproevers en lekkerbekken voor een redelijke prijs – bijna goedkoop – genieten van bijzondere kazen en andere producten.
Lees meerZelf Focaccia bakken
Een focaccia-recept lijkt zo eenvoudig. Met alleen bloem, water, gist, olijfolie en zout bak je het bekendste brood van Italië. Maar schijn bedriegt, er komt meer bij kijken. De juiste bloemsoort en temperatuur van het deeg zijn belangrijk. Maar ook het kneden en rijzen van het deeg zijn cruciaal bij het maken van dit heerlijke brood. In dit blog leg ik je uit waarom.
Lees meerBANANEN OP DE FIETS
Het is tegenwoordig standaard dat wielerploegen een eigen diëtist en kok meenemen naar de koers. Die zorgen ervoor dat de renners genoeg eiwitten, koolhydraten, vetten, vitaminen en vocht binnenkrijgen en dat er altijd genoeg eten in de buurt is. Dat was in de beginjaren van wielerwedstrijden wel anders.
Lees meerEen tuin vol aromatische kruiden
Een tuin vol aromatische kruiden… Mijn kruidentuin heeft er dit jaar zin in! De kruidenplanten groeien dat het een lieve lust is. Werk aan de winkel dus… in mijn kruidentuin en keuken. Want kruiden kun je op tal van lekkere manieren verwerken en houdbaar maken. Om er ook later volop van te genieten!
Lees meerBolletje
De regering besloot de coronateugels te laten vieren. Reden voor mij om een paar dagen te relaxen in Twente. Als ik ergens naartoe trek, kijk ik altijd of de streek iets te bieden heeft op culinair vlak. Niet alleen wat restaurants betreft; ik ben minstens zo nieuwsgierig naar musea met een culinaire inslag. Tot mijn verrassing bleek Twente meer dan vijftig musea te tellen, waarvan drie van culinaire gading.
Lees meerDe schooltuinen zijn weer begonnen
Park Frankendael is voor mij een van de mooiste parken in Amsterdam. Het ligt tussen de Middenweg, waar ook de ingang van restaurant De Kas is, en de Nobelweg.
Lees meerVoorjaar: tijd voor jonge brandnetels!
Voorjaar: tijd voor jonge brandnetels! Langs de dijk waar ik woon, kun je naar hartenlust wildplukken. Dat is superleuk om te doen, want er staat zoveel eetbaars tussen het gras. Mijn buurvrouw loopt iedere dag met een bosje ‘wildpluk’ van de dijk voorbij. In het voorjaar – maart, april en mei! – groeien er bijvoorbeeld
Lees meerBuurtkeukens & Grillende keukenmeiden
Zin in een verzetje? Kijk dan eens op www.buurtkeukens.nl ! Daar kun je een foodtruck reserveren, die dan op jouw oprit kookt voor de hele buurt. Helemaal coronaproof!
Lees meerMijn haat-liefdeverhouding met blauwe bessen
In de eerste maanden van het jaar was ik in het zuiden van Amerika en volgde in de tuin het groeiproces van de blauwe bessen. Van witte kleine bloemetjes, tot witte besjes, tot een overheerlijke blauwe bes.
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.
lees meer