andijvie
andijvie

Pittige Spaanse andijvie

Door Yolanda van der Jagt - Culinair specialist  , , ,   ,   

februari 5, 2018

Pittige Spaanse andijvie met veel knoflook, olijfolie en rode peper. Met azijn haal je de smaak omhoog. Deze verrassende andijvie uit de oven is heerlijk om als bijgerecht met vlees, gevogelte of varkensvlees te eten. Of koud als tapas met een beetje Serranoham.

  • Voorbereiding: 25 min
  • Bereidingstijd: 2 uur
  • Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 kroppen andijvie

8-10 eetlepels olijfolie

3 eetlepels rode-wijnazijn

1 theelepel cayenne peper

4 teentjes knoflook, fijngeperst

Bereidingswijze

1Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de kroppen andijvie in ruim water net zolang tot al het zand is verwijderd.

2Kook de hele andijvie-kroppen één voor één in een grote pan met ruim water en wat zout 5-8 minuten. Laat de kroppen na het koken uitlekken op een vergiet.

3Snijd de onderkant eraf en snijd in drieën. Breng op smaak met 8-10 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels rode-wijnazijn, 1 theelepel cayenne peper. Pers daar 4 teentjes knoflook overheen. Schep alles in een ovenschaal goed door elkaar, breng op smaak met zout en voeg eventueel nog en beetje azijn of cayenne peper toe.

4Dek de schaal met aluminiumfolie, plaats in het midden van de oven en bak in circa 11/2 uur gaar. De andijvie is door de lange kooktijd een beetje grauwer van kleur geworden maar heerlijk van smaak.

Bewaar de afgekoelde andijvie enkele dagen in een luchtdicht afgesloten trommel.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.