Een eenvoudig, lekker recept dat je snel kunt omzetten naar glutenvrij. Clara en ik schreven dit recept een paar jaar geleden voor ons kookboek. Wil je het gerecht minder scherp maken, maak het dan zonder de peper en rooster de roosjes met wat kruiden.
Dit recept is voor 3 tot 4 personen
Bereidingswijze
- Maal de cashewnoten in de keukenmachine tot er nog duidelijk stukjes te zien zijn. Snijd een paar mooie ringetjes van de rode peper voor garnering. Halveer de rest van de peper, verwijder de zaadjes en hak de peper fijn.
- Verwarm olie in een steelpan en fruit de knoflook, gember en rode peper op zacht vuur tot het lekker gaat ruiken. Bak de cashewnoten met de kurkuma en komijn 1 minuut mee. Voeg 200 ml water en de sojasaus toe en laat alles 6 tot 8 minuten zachtjes pruttelen tot het een mooie saus wordt.
- Breng in een andere pan ruim water aan de kook. Leg de soba erin, roer even zodat de slierten niet aan elkaar gaan kleven en kook de soba beetgaar. Spoel de soba in een vergiet heel even onder onder koud water en laat de soba goed uitlekken. Kook intussen de broccoliroosjes in ruim koken water in 3 tot 4 minuten beetgaar en giet ze af.
- Schep de soba in warme wijde kommen en verdeel de roosje erover. Verdeel de cashewnotensaus erover en garneer met de peperringetjes en de koriander.