Indische kippensoep met prei en eiermie

Indische kippensoep met prei en eiermie

Voeg je aan deze soep nog wat extra groenten en eventueel wat extra mie toe, dan heb je een heerlijke maaltijdsoep.

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de reepjes kippendijfilet met zout en peper.
  2. Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de kip lichtbruin. Bak op vrij laag vuur de ui en knoflook 3 minuten mee. Bak de prei en champignons ook even mee. Roer het kerriepoeder, gemberpoeder en de komijn erdoor en bak ½ minuut mee.
  3. Voeg de bouillon en de ketjap toe, breng aan de kook en kook de soep 5 minuten. Voeg de eiermie toe en kook de soep nog 4 minuten. Proef de soep en breng op smaak met sambal en eventueel nog wat ketjap.
  4. Serveer de kroepoek bij de soep.

Indische kippensoep met prei en eiermie

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer