Hoofdgerecht

Sesam noodles met Toban Jiang saus

Hoofdgerecht

Sesam noodles met Toban Jiang saus

Een pittig gerecht. Wees voorzichtig met de Toban Jiang saus en houd je goed aan de verhoudingen in dit recept. Liever aan het eind nog wat scherper maken, dan dat het gerecht niet smaakt omdat het te scherp is. Je kunt alle soorten noodles gebruiken, zelfs spaghetti. En is de bimi niet te vinden, dan lukt het ook met broccoli. Zelf had ik nog wat paksoi over en heb dat met de bimi meegebakken.

Nelleke Van Lindonk

Bereidingswijze

  1. Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met kokend water. Laat uitlekken en spoel onder koud water af.
  2. Meng Toban Jiang, sojasaus, bruine suiker, tahini, sesamolie en 2 eetlepels water in een kom. Zet apart.
  3. Verwarm de olie in een wok of diepe koekenpan op middel vuur. Voeg de bimi en knoflook toe. Bestrooi met een snuf zout. Bak al omscheppend in 2 minuten tot de steeltjes knapperig zijn. Voeg de saus toe en kook, al roerend, 2 minuten tot de saus iets dikker wordt. Voeg de noodles toe en laat alles goed heet worden in een minuut.
  4. Verdeel de noodles over 4 borden en garneer naar smaak met basilicum, sesamzaadjes en partjes citroen.

Sesam noodles met Toban Jiang saus

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer