Gember is hot. Gemberthee is niet aan te slepen. Gember is ook een heerlijke smaakmaker in Oosterse gerechten. Kook eens een stukje gemberwortel mee met worteltjes, zout is niet meer nodig.
Bereidingstijd: ca. 20 minuten + opstijven
Bekijk hier het recept voor kletskoppen.
Bereidingswijze
- Week de gelatine in ruim koud water.
- Schil en rasp de gemberwortel fijn.
- Klop het eiwit met 25 g suiker stijf in een vetvrije kom.
- Klop de slagroom bijna stijf (lobbig) in een andere kom, voeg 1 el suiker toe.
- Breng in een kleine pan de gembersiroop met de gemberrasp aan de kook. Laat 3 min. zacht pruttelen. Neem de pan van het vuur, knijp de gelatine goed uit en los al roerend op in de siroop. Laat het mengsel wat afkoelen en dikker worden.
- Spatel het eerst door het eiwit en vervolgens door de slagroom.
- Verdeel over 4 coupes of schaaltjes en laat opstijven in de koelkast.
- Garneer voor het serveren met een kletskop