Koek en taart

Marokkaanse amandelkoekjes

Koek en taart

Marokkaanse amandelkoekjes

Het Suikerfeest begint dit jaar op 12 mei en markeert het eind van de Ramadan en. Dan vieren Moslims dat ze, na een maand lang vasten tussen zonsopgang en zonsondergang, weer mogen eten. Bij het Suikerfeest hoort vooral veel zoetigheid. Daarom hier een recept van Mlouza, overheerlijke zoete amandelkoekjes uit Marokko. Ik kreeg dit recept al heel wat jaren geleden van Fadila – de moeder van Nadia Zerouali –  toen zij bij Nadia thuis een workshop ‘Marokkaanse koekjes bakken’ gaf. Speciaal voor een groepje vriendinnen, die allemaal op het culinaire vlak werkzaam zijn.

Mlouza zijn niet alleen onweerstaanbaar lekker, maar ook nog eens vrij makkelijk te maken. Je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig: blanke amandelen, citroen, poedersuiker en eieren. De amandelen worden heel fijn gemalen in een keukenmachine. Voor een nog snellere versie kun je ook kant-en-klaar amandelmeel gebruiken.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Maal hele amandelen in de keukenmachine heel fijn. Was de citroen onder stromend water, dep droog en rasp de gele schil er dun af.
  2. Meng in een grote kom de amandelen met 225 g poedersuiker en de geraspte citroenschil. Breek één voor één de eren boven dit amandelmengsel en meng en kneed alles tot een samenhangend, enigszins plakkerig geheel.
  3. Vorm het deeg tot ongeveer 25 kleine, stevige balletjes en leg deze deegballetjes met tussenruimte op de bakplaat. Druk met je duim elk balletje in het midden iets in. En maak met de punt van een mesje in elk koekje een driehoekige inkeping.
  4. Bak de koekjes in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin. Laat de koekjes na het bakken op de bakplaat goed afkoelen en stevig worden.

Dit recept staat ook in het boek Melk & Dadels met 100 geheime recepten van Marokkaanse moeders van Rose stories in samenwerking met Nadia Zerouali.

Koop het boek hier.

ISBN 9789079679256

266 pagina’s € 25,95

Marokkaanse amandelkoekjes

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer