Tag: Pasen

21 maart 2024

Challe vlechtbrood met maanzaad

Challe vlechtbrood met maanzaad is voor mij zo’n typisch geval van jeugdsentiment. Rond Pasen kocht mijn moeder steevast zo’n mooi gevlochten brood met maanzaad bij bakker Belmonte in de van der Helststraat in Amsterdam. Joods brood noemde mijn moeder het en voor ons kinderen een feest, want zo vaak werd er geen witbrood gegeten. En dan die smaak, zo’n lekker zacht en zoet brood met die zwarte zaadjes die zo lekker knisperde tussen je kiezen. Het summum was een sneetje challe met roomboter en suiker! Dus eindelijk een keer zelf zo’n brood gebakken, weliswaar met het idee ’t zal wel tegenvallen… Maar dat viel gelukkig mee, het smaakt nog steeds zoals ik het mij herinner!

Lees meer
Brunch - 14 maart 2024

Papadum met eiersalade en zalm

Pappadum with egg salad and salmon is a delectable dish that combines the crispiness of pappadum with the richness of egg salad and the savory flavor of salmon. This elegant combination is sure to impress your guests and elevate any dining experience. Enjoy the harmonious blend of textures and flavors in this delightful culinary creation.

Lees meer
Bijgerecht - 16 november 2021

Kerstballensalade van groente en fruit

Ga je met de feestdagen gourmetten, serveer dan deze vrolijke groente en fruitsalade voor de kinderen erbij. Van deze knapperige salade blijven ze eten omdat ze steeds een andere kleur willen. En zijn ze wat groter dan is het juist leuk om de kinderen zelf de salade te maken. Maak van de restjes fruit een smoothie. Je kunt ook alles in grote stukken snijden, voor je het weet zijn ook deze grappige groente vormen opgegeten.

Lees meer
Barbecue - 6 mei 2019

Aspergesalade met walnootolie

Aspergesalade met walnootolie heb ik gemaakt van heel dun geschaafde rauwe asperges. Lekker knapperig van structuur en op smaak gebracht met intense walnootolie ( die van Augustin’s), verse kervel en een sinaasappel waarvan ik zowel wat geraspte schil als het verse sap heb gebruikt. Het sap kun je ook eerst een beetje inkoken op een hoog vuur, waardoor de smaak nog dieper wordt.  Voor-lunch- of brunchgerecht voor 4 personen Bereidingstijd ca. 20 minuten

Lees meer
Brunch - 1 oktober 2017

Anijsmerengue met bosbessen en frambozen

Het maken van merengue is heel makkelijk als je er maar voor zorgt dat er absoluut geen vet bijkomt. Dus alles wat je gebruikt: kom, gardes, lepels, kopje, eerst heel goed afnemen met keukenpapier gedipt in azijn of citroensap. Eigeel is ook vet dus dat mag er ook niet bijkomen. Om dit te voorkomen is het handig om de eieren één voor één eerst boven een (vetvrij) kopje te splitsen en het eiwit vanuit het kopje in de grote schaal te doen. Mocht er een eigeel kapot gaan en mengen met het wit dan heb je maar 1 ei dat je niet kunt gebruiken voor de merengue. Voor mij blijft het een soort wonder om te zien hoe het gladde lobbige eiwit, door het te kloppen, veranderd in een luchtig en stevig schuim. Altijd leuk om met de kinderen te doen. Voorbereiding ca. 15 minuten, bakken/drogen 3-4 uur

Lees meer
Brunch - 23 december 2016

Gebakken paprika met ei en bieslook

Tip: je kunt ook ringen puntpaprika bakken met een kwarteleitje. Leuk voor de paasdagen.

Lees meer
10 juni 2016

Californische komkommerspaghetti met mango

Snijd de komkommer voor deze salade met een spiraal groente snijder. Echt een leuk klusje voor je kinderen om ze mee te laten helpen in de keuken.

Lees meer
22 maart 2016

Paaslammetjes

Deze schattige lammetjes zijn natuurlijk heel leuk om met Pasen te maken maar ook op de woensdagmiddag of voor een verjaardagspartijtje een groot succes. Doordat er weinig boter wordt gebruikt smaken deze lammetjes het lekkerst als je ze direct na het maken opeet. Bewaar je ze langer dan drogen ze wat uit. Voor 12 stuks Bereidingstijd: ca. 1 uur Oventijd: ca. 20 minuten

Lees meer
22 maart 2016

Paasstol

Met dit zelfgemaakt extra gevulde paasbrood zet je iets bijzonders op tafel. Het is bovendien goed van tevoren te bereiden. Vries het afgekoelde brood, verpakt in een diepvrieszak in en ontdooi het buiten de koelkast. Bestrijk de stol vlak voor het serveren met gesmolten boter en bestuif met poedersuiker. Voor 1 brood Bereidingstijd: ca. 40 minuten Rijstijd: 2 uur Oventijd: ca. 45 minuten

Lees meer
23 december 2015

Kaneelgranola

Echt lekker en echt gezond: een prachtig eet cadeautje voor gezondheidsfanaten: homemade granola. Je maakt het nog stijlvoller door een paar scheppen van de granola in een weckpotje te stoppen en er een handgeschreven label aan te hangen. Geef het recept erbij (of maak er een 'gedichtje' van) zodat de ontvanger het potje zelf kan blijven vullen.

Lees meer