Kaneelgranola

Kaneelgranola

Echt lekker en echt gezond: een prachtig eet cadeautje voor gezondheidsfanaten: homemade granola. Je maakt het nog stijlvoller door een paar scheppen van de granola in een weckpotje te stoppen en er een handgeschreven label aan te hangen. Geef het recept erbij (of maak er een ‘gedichtje’ van) zodat de ontvanger het potje zelf kan blijven vullen.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Schep de havermout, noten, pitten, lijnzaad, kokos, sesamzaadjes, kaneel en ahornsiroop op de beklede bakplaat goed door elkaar. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bakplaat.
  2. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster het mengsel in 20 minuten goudbruin en krokant. Schep tussentijds een of twee keer goed om, zodat de granola mooi gelijkmatig bruin wordt.
  3. Laat de granola op de bakplaat afkoelen. Schep de granola in een pot of mooie trommel. Luchtdicht afgesloten kun je de granola 1 tot 2 maanden bewaren.

[variatietip]
Superfood granola
Voor al je vrienden die helemaal into superfood zijn, schep je 2 eetlepels chiazaad, 1 eetlepel maanzaad, 4 eetlepels hennepzaad, 3 eetlepels gojibessen en 10 in kleine stukjes gesneden abrikozen, dadels en/of gedroogde vijgen goed door elkaar en daarna schep je het door je zelfgemaakte granola. Gebruik voor deze granola wel een pot met een inhoud van 1 liter.

Kaneelgranola

Ingrediënten
  • Zoet, ca. 600 g

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer