Dessert

Syllabub met Yuzu en kerstkoekjes

Dessert

Syllabub met Yuzu en kerstkoekjes

Yuzu is een extreem aromatische en smaakvolle citrusvrucht die er van nature een beetje gehavend uitziet. Yuzu is zo nu en dan, maar wel steeds vaker vers te verkrijgen in ons land maar nog lang niet overal. Ze zijn vaak wel online te verkrijgen. Hetzelfde geldt voor het sap dat in een flesje komt. Als je yuzu-sap uit een flesje gebruikt heb je voor dit lekkere, supermakkelijke dessert ook een citroen nodig want we gebruiken de geraspte schil. Het recept bevat sherry, voor kinderen kun je dat vervangen door druiven of appelsap, de cognac kun je dan weglaten. Voor het raspen van de nootmuskaat heb je kleine, hele fijne raspjes maar je hebt tegenwoordig ook molentjes met stukjes die oké zijn om over de syllabub te malen.

Bereidingswijze

  1. Rasp de schil van de Juzu’s of de citroen op een fijne rasp boven een schaal. Pers de yuzu’s (als je de verse gebruikt) uit. Roer het yuzu-sap, de sherry, de cognac en de slagroom erdoor. Laatst het mengsel een paar uur of (liefst) een nachtje trekken.
  2. Klop de syllabub met de poedersuiker, zo’n 3 uur voor het eten (of op het laatste moment vlak voordat je het gaat serveren) met de elektrische mixer tot het lobbig en een beetje stevig is. Verdeel over schaaltjes of glazen en zet ze tot gebruik in de koelkast.
  3. Rasp op het laatst over elk glas een heel klein beetje nootmuskaat, steek in elk een takje munt en leg er een koekje bij.

Bereidingstijd ca. 10 minuten en een nachtje trekken

Syllabub met Yuzu en kerstkoekjes

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer