Broodmaaltijd

Rabarber-aardbeienjam met gember

Broodmaaltijd

Rabarber-aardbeienjam met gember

In het voorjaar als de eerste rabarber weer omhoog komt heb ik er nog meer zin in dan in de  zomermaanden. Elke dag taart eten is ook zo wat dus een jam er mee maken is heel fijn. Je kunt de jam ook heel goed door de yoghurt roeren voor een snel doordeweeks nagerecht, bij het ontbijt door de muesli of een lekker laagje op de cake van de slagroomtaart.

Bereidingswijze

  1. Maak de rabarber schoon door de draden langs de stengel eraf te trekken (bij jonge rabarber is dit niet nodig). Snijd de rabarber in de lengte en vervolgens in kleine stukjes van 1 cm groot. Doe alle ingrediënten in een kom, schep goed om en laat een uurtje staan zodat de suiker oplost en alle smaken erin kunnen trekken.
  2. Schep alles in een pan met dikke bodem. Laat het langzaam tegen de kook komen en kook iets langer dan dat de verpakking voorschrijft, ik heb het 3 minuten gekookt in verband met de rabarber.
  3. Schep de hete jam voorzichtig in de schone potjes. Draai de deksel erop en zet de potjes op zijn kop op het aanrecht om af te laten koelen.

Ik maak zelf graag kleine potjes, je kunt dan sneller van smaak wisselen. Daarnaast is het altijd leuk om cadeau te geven.
Ps. was zelf heel blij met de verrassende smaak van alle ingrediënten. Naast mijn (superrr rijpe) abrikozenjam, die ik nog van vorige jaar heb staan, is dit potje mijn lentefavoriet op tafel.

Rabarber-aardbeienjam met gember

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer