Tag: lunch

Bijgerecht - 7 oktober 2016

Yoghurtmuffins met verse walnoten en geitenkaas

Vanwege het vochtige voorjaar heeft mijn walnotenboom nauwelijks noten dit jaar. Ik heb net genoeg voor een rondje muffins. Ik heb besloten om een hartige variant te maken met geitenkaas die zijn warm of koud heel lekker. Voor het ontbijt, tussendoor, de lunch (mee in de lunchbox), herfst picknick of als klein hoofdgerecht met een salade of een goed gevulde kop soep. Je kunt ook kleintjes maken voor bij de borrel. Bak ze dan wat korter. 16 stuks Bereidingstijd ca. 10 minuten + 25 minuten in de oven

Lees meer
Bijgerecht - 14 september 2016

Aardappelbrood met rozemarijn

Dit aardappelbrood met rozemarijn wil je elke dag op het lunch menu zetten. Door een deel van de bloem door aardappel te vervangen wordt het brood luchtiger. Dit eenvoudige recept is heerlijk met een lik boter bij de borrel. Of tijdens de lunch met kaas of vlees beleg en een toef salade. En met een restje aardappels van de avond ervoor zit dit brood zo in elkaar.

Lees meer
Bijgerecht - 14 september 2016

Frisse spinazie-aardappel smoothie

Deze verrassende smoothie is lactose, glutenvrij en veganistisch met plantaardige kokosyoghurt gemaakt. Klinkt allemaal geitenwollesokkerig, niets is minder waar het is gewoon een smoothie met spinazie en banaan. Als je de gekookte aardappels van de vorige avond hebt bewaard is deze smoothie zo gemaakt. En ook lastig groente eters of kinderen vinden het lekker. Zeker lekker voedzaam voor kinderen die in de groei zijn en de hele dag - honger - om je heen roepen.

Lees meer
14 september 2016

Aardappelsalade met kip en augurk

Met boerenbeenham of gebraden kip is deze maaltijdsalade een verrassende snelle variatie op de klassieke huzarensalade waar je gestoofd rundvlees in verwerkt. Heerlijk om van tevoren te maken. Op een warme dag in de ochtend maken voor de avond. Of serveer de salade op een verjaardag met een kop soep en stokbrood als een maaltijd.  

Lees meer
Hoofdgerecht - 14 september 2016

Aardappelplaattaart met mais

Plaattaarten zijn altijd lekker. En je kunt er zo lekker mee variëren. Om de taart iets voedzamer te maken heb ik er plakjes aardappel op gelegd. Je kunt ze makkelijk met zijn vieren eten als hoofdgerecht. Of snijdt de plaattaart in kleine stukjes en serveer bij de borrel als een snack.

Lees meer
Hoofdgerecht - 10 juni 2016

Aardappelen in tijm-zoutkorst

Aardappels - Aardappels in zout korst maken is gewoon leuk om te doen op een zondagmiddag. De schil heb je nodig ter bescherming van de aardappels. Zo blijft de heerlijke smaak van de aardappel bewaart. Heerlijk met een zure kruidenroom of crème fraiche met mosterd. Eet er lekkere gegrilde worstjes en een salade bij.

Lees meer
10 juni 2016

Knapperige spitskoolsalade met amandelen

Spitskool - Bij ligt er vaak een halve spitskool in de koelkast. Die verwerk ik of in gebakken wokgroente of als salade. Altijd heerlijk met uitgebakken spekjes of mosterddressing. Deze keer met kruidendressing en geroosterde amandelen.

Lees meer
10 juni 2016

Californische komkommerspaghetti met mango

Snijd de komkommer voor deze salade met een spiraal groente snijder. Echt een leuk klusje voor je kinderen om ze mee te laten helpen in de keuken.

Lees meer
Hoofdgerecht - 10 juni 2016

Roergebakken kruidige spinazie

Bereiding; 15 minuten

Lees meer
Hoofdgerecht - 20 mei 2016

Pizzadeeg met rozemarijn

Pizza’s maken is altijd een feest. Je kunt zelf je toppings bepalen. Iedereen kan zijn eigen pizza rollen. Na het bakken - wat niet lang duurt - snij je de pizza’s in stukken en deel je ze uit. En zo blijft er een stroom van pizzapunten voorbijkomen met verrassende combinaties. En heel belangrijk kinderen vinden het echt super om op deze manier met hun eigen eten bezig te zijn. Ze zijn echt aan het koken, bakken, rollen en bereiden. Zien direct resultaat en krijgen vele complimentjes! Hoe leuk kan het zijn.

Lees meer
22 april 2016

Chocolade espressopasta

Zelf je chocoladeboter of pasta maken is zo gebeurd. Leuk om samen met de kinderen te maken. Je kunt de espresso achterwege laten als ze dat niet lekker vinden. Je kunt er bijvoorbeeld een beetje vanille-aroma aan toevoegen voor kinderen.

Lees meer
3 maart 2016

Frisse pastinaaksalade met amandelen

Wij kregen op facebook de vraag of wij – uit de keuken van 8 – gerechten met pastinaak wilde schrijven. Die uitdaging zijn we gelijk aan gegaan met zijn alle. Inspireer ons met je vragen en wij gaan er mee aan de slag. En zie het resultaat een heerlijke pastinaaksalade.

Lees meer