Aardappelsalade met kip en augurk

Aardappelsalade met kip en augurk

Met boerenbeenham of gebraden kip is deze maaltijdsalade een verrassende snelle variatie op de klassieke huzarensalade waar je gestoofd rundvlees in verwerkt. Heerlijk om van tevoren te maken. Op een warme dag in de ochtend maken voor de avond. Of serveer de salade op een verjaardag met een kop soep en stokbrood als een maaltijd.

 

Bereidingswijze

  1. Snijd de aardappels in kleine blokjes van ca. 5 mm en kook ze in water met zout in ca. 2 min. beetgaar. Giet de blokjes af in een zeef en laat ze goed uitlekken.
  2. Verhit 1 el olie in een kleine koekenpan en fruit hierin de ui 5 min. op laag vuur zonder te kleuren. Snijd de appels en ham in blokjes van ca. 5 mm. Schep in een ruime kom de blokjes aardappel, ham, appel, ui en augurk plus het vocht van de augurken, peterselie, mosterd en worcestersaus.
  3. Breng op smaak met zout en peper en roer de resterende olie erdoor. Schep de salade op een groot bord of op een schaal, schep de mayonaise erover en bestrooi met paprikapoeder.

Weetje; een klassieke huzarensalade wordt met gestoofd draadjesvlees gemaakt. Handig voor als je nog een beetje gestoofde sukade hebt staan. Of stoofextra vlees om de dag erna een salade mee te maken.

 

 

 

Aardappelsalade met kip en augurk

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer