Recepten

2 december 2015

Pittige wortelsoep met kokos en verse gember

Alle wortels die het paard niet heeft opgegeten gaan nu in de soep! Lekker in vriezen voor de komende feestdagen, serveer het dan bijvoorbeeld in kleine glaasjes als een amuse soepje of voor de makkelijke zaterdag. Eten er kinderen mee en wil je de soep niet de pittig maken; gebruik de peper dan niet in de soep, maar maak er rode peperolie van. Meng de peper eenvoudig met wat olie en serveer de peperolie apart bij de soep.

Lees meer
2 december 2015

Gehaktballen met kruidnootjes, rozijnen en rode peper

Heel bijzonder, heel simpel en ook nog heel lekker! De kruidnootjes geven een heel eigen smaak aan de gehaktballen en binden het mengsel, zodat je geen paneermeel nodig hebt.

Lees meer
2 december 2015

Patatas bravas met rozemarijn

Een echte Spaanse snack. Lekker als tapas, maar ook als bijgerecht op een doordeweekse avond.

Lees meer
Nagerecht – 1 december 2015

Chocoladedessert met frambozen

De mousse voor dit verrukkelijke toetje maak je natuurlijk zelf. De verse frambozen kun je natuurlijk door allerlei ander fruit vervangen. Ook heerlijk met gekonfijte kumquats of partjes sinaasappel. wachten 1-2 uur

Lees meer
26 november 2015

Gehaktballetjes uit de paellapan met salie en kaneel

Deze gehaktballetjes – albondigas op z’n Spaans – maken we normaliter in een ruime koekenpan. Heb je toevallig een paellapan in de kast staan, dan kun je ze daarin bereiden en ook meteen serveren, zoals wij deden voor de foto. Maak je ze van tevoren? Bewaar de balletjes en de saus dan niet in de pan maar in een andere schaal. Verwarm ze vlak voor het eten in de schoongemaakte pan.

Lees meer
25 november 2015

Speculaasbrokken

Bij Sinterklaas hoort speculaas en zodra de goedheiligman in het land is geurt het in ons huis regelmatig naar speculaaskruiden. Deze kruiden, het zijn eigenlijk specerijen, zijn kant en klaar te koop maar ik maak ze altijd zelf. Helemaal niet ingewikkeld en zoveel lekkerder dan kant en klaar gekochte.

Lees meer
24 november 2015

Rode Thaise currypaste

In Thailand koken ze heel veel vers en à la minute, waarbij veel gerechten in de wok boven een heel heet vuur worden bereid. Als smaakmakers worden aromatische kruidenpasta’s gebruikt, die vaak van te voren zijn gemaakt en tot gebruik bewaard. Ze worden naar smaak aan de gerechten toegevoegd en even meebakken met kip, vis, vlees, groenten, rijst, noedels en met de basis voor soepen.

Lees meer
24 november 2015

Maple-yoghurttoetje met mango

Dit super makkelijk te maken toetje is zalig. Je kunt er ook hangop voor gebruiken of fromage blanc.

Lees meer
24 november 2015

Geroosterde groenten met rash el hanout en feta

Vandaag vegetarisch. Geroosterde groenten is een van mijn favorieten. Je kunt het goed voorbereiden en de oven doet het meeste werk!

Lees meer
24 november 2015

Courgettestamppot met lamsworstjes

Stamppot. Courgettes blijven, mits droog en niet te koud bewaard, lang goed. Met de laatste courgettes uit de moestuin maak ik dit smakelijke stamppotje.

Lees meer
24 november 2015

Boekweitsalade met snijbonen en rode grapefruit

Boordevol vezels. Deze lauwwarme salade met grapefruit en snijbonen is eenvoudig te maken en zit boordevol vezels.

Lees meer
24 november 2015

Citroenkip met bosui

Kip recept. Een lekker friskruidige hoofdgerecht van Chinese oorsprong. Door toevoegen van citroen en ketjap krijgt de kip een heerlijke smaak.

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer