Gevulde speculaas met sinaasappel

Gevulde speculaas met sinaasappel

Gevulde speculaas maken is helemaal niet moeilijk en qua smaak minstens zo lekker als die van de banketbakker! Ik voeg altijd een vleugje sinaasappel toe, dat geeft de speculaas een heerlijke smaak en maakt hem net even anders dan alle andere gevulde speculaas. Gebruik amandelspijs van goede kwaliteit en roomboter die ingrediënten zijn onmisbaar voor een lekkere gevulde speculaas. Het is wel iets duurder maar dat is het dubbel en dwars waard. Als je eenmaal een keer homemade speculaas gegeten hebt wil je gewoon niets anders meer.

Bereidingswijze

  1. Roer de bloem met een mespunt zout, het bakpoeder, de suiker en de speculaaskruiden door elkaar. Snijd de boter er met twee messen door en voeg de melk en ½ losgeklopt ei toe. Kneed tot een soepel deeg. Verpak het in huishoudfolie en leg het tot gebruik in de koelkast.
  2. Verkruimel de amandelspijs en roer er 2 eieren en de sinaasappelrasp door. Meng alles goed door elkaar tot een egaal mengsel.
  3. Verwarm de oven voor tot 175 °C. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Verdeel het deeg in 2 gelijke porties en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot lappen van 20x25 cm. Leg 1 lap deeg in de vorm. Verdeel het amandelspijsmengsel erover en dek het af met de rest van het deeg. Druk het met vlakke hand aan. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en druk de amandelen in het deeg. Bestrijk ook de amandelen met ei.
  4. Bak de speculaas in een voorverwarmde oven in ± 40 minuten bruin en gaar. Laat de speculaas iets afkoelen en snijd hem in ± 20 vierkantjes.

Maak de gevulde speculaas 2 dagen van tevoren dan geef je de speculaas de tijd om op smaak te komen.

Gevulde speculaas met sinaasappel

Ingrediënten
  • Voor ± 20 stukken

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer