Gehaktballetjes uit de paellapan met salie en kaneel

Gehaktballetjes uit de paellapan met salie en kaneel

Deze gehaktballetjes – albondigas op z’n Spaans – maken we normaliter in een ruime koekenpan. Heb je toevallig een paellapan in de kast staan, dan kun je ze daarin bereiden en ook meteen serveren, zoals wij deden voor de foto. Maak je ze van tevoren? Bewaar de balletjes en de saus dan niet in de pan maar in een andere schaal. Verwarm ze vlak voor het eten in de schoongemaakte pan.

Bereidingswijze

  1. Kneed in een ruime kom het gehakt met de knoflook, paprikapoeder, paneermeel, tomatenketchup, melk, 1 theelepel zout en royaal peper goed door elkaar. Vorm van het gehakt balletjes ter grootte van een glazen stuiter.
  2. Verhit de olie in een paella- of heel ruime koekenpan. Bak de gehaktballetjes rondom goudbruin. Schud de pan regelmatig om de balletjes te keren of draai ze met een tang om.
  3. Schep de tomatenblokjes, kaneelstokjes en salieblaadjes door de gehaktballetjes. Breng aan de kook en stoof de balletjes op middelhoog vuur in ca. 15 minuten gaar. Schep het gerecht regelmatig om. Proef de saus en breng eventueel nog op smaak met zout en peper. Serveer de balletjes in de pan, met tapasprikkers erbij.

Minirecept

Spaanser dan Spaans
In Spanje binden ze de tomatensaus met de supersmaakmaker picada, een mengsel van amandelen, knoflook, saffraandraadjes en peterselie. Je maakt het zelf door 50 g blanke amandelen in een droge koekenpan heel lichtbruin te roosteren en ze in een keukenmachine met 2 tenen knoflook, een envelopje saffraandraadjes en 3 eetlepels peterselie heel fijn te hakken.

Gehaktballetjes uit de paellapan met salie en kaneel

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer