Een echte Spaanse snack. Lekker als tapas, maar ook als bijgerecht op een doordeweekse avond.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aardappels in de lengte in partjes van ca. 1½ cm dik en leg ze op de bakplaat. Schenk de olie over de aardappels, pers de knoflook erboven uit en strooi de rozemarijn, het paprikapoeder en naar smaak zout en peper erover. Meng alles met je handen goed door elkaar en spreid de aardappels in een enkele laag uit op de bakplaat.
- Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster de aardappels in ca. 25 minuten goudbruin en gaar. Schep de aardappels in een mooie schaal en serveer er mayonaise of een aioli (zie tip) bij.
Zelfgemaakte aioli: wrijf in een vijzel 1 teen knoflook met een beetje cayennepeper fijn of hak de knoflook met een groot mes superfijn. Roer de knoflook door enkele eetlepels mayonaise. Breng op smaak met zout en citroensap.