Gezellig met z’n allen rond de tafel met lekkere tapashapjes. Daar passen deze lekkere Quinoa-visballetjes met pittige currysaus perfect bij.
Bereidingswijze
- 12- 15 stuks
- Kook de quinoa in een steelpan met 200 ml kokend water in 10-12 minuten zachtjes gaar. Laat de quinoa in een kom afkoelen.
- Pureer de kabeljauw in de keukenmachine. Voeg het ei, de tahin en peterselie toe met het citroensap met de kurkuma, paprikapoeder, komijn, ½ theelepel zout en wat versgemalen verse peper. Meng alles tot een smeuïge pasta.
- Schep het kabeljauwmengsel door de quinoa door en meng alles goed. Vorm dit mengsel tot kleine balletjes en laat deze op een bord in de koelkast opstijven.
- Verwarm olijfolie in een hapjespan en bak de quinoa-visballetjes rondom bruin, keer ze steeds voorzichtig met een spatel. Lekker als hoofdgerecht met broccoli en zoete aardappelsalade.
TIP:
Pittige currysaus
De quinoa-visballetjes doen het ook goed als borrelhapje met deze pittige currysaus. Hiervoor fruit je een gesnipperde ui met 2 geperste tenen knoflook, 1 eetlepel geraspte verse gember en 1 eetlepel madras kerriepoeder. Voeg 400 g in stukjes gesneden tomaten en wat zout toe en laat alles sudderen tot het een dikke saus wordt. Pureer de saus naar wens in de blender en serveer hem koud.