Kruidige quinoa-visballetjes met pittige currysaus

Kruidige quinoa-visballetjes met pittige currysaus

Gezellig met z’n allen rond de tafel met lekkere tapashapjes. Daar passen deze lekkere Quinoa-visballetjes met pittige currysaus perfect bij.

Bereidingswijze

  1. 12- 15 stuks
  2. Kook de quinoa in een steelpan met 200 ml kokend water in 10-12 minuten zachtjes gaar. Laat de quinoa in een kom afkoelen.
  3. Pureer de kabeljauw in de keukenmachine. Voeg het ei, de tahin en peterselie toe met het citroensap met de kurkuma, paprikapoeder, komijn, ½ theelepel zout en wat versgemalen verse peper. Meng alles tot een smeuïge pasta.
  4. Schep het kabeljauwmengsel door de quinoa door en meng alles goed. Vorm dit mengsel tot kleine balletjes en laat deze op een bord in de koelkast opstijven.
  5. Verwarm olijfolie in een hapjespan en bak de quinoa-visballetjes rondom bruin, keer ze steeds voorzichtig met een spatel. Lekker als hoofdgerecht met broccoli en zoete aardappelsalade.

TIP:
Pittige currysaus
De quinoa-visballetjes doen het ook goed als borrelhapje met deze pittige currysaus. Hiervoor fruit je een gesnipperde ui met 2 geperste tenen knoflook, 1 eetlepel geraspte verse gember en 1 eetlepel madras kerriepoeder. Voeg 400 g in stukjes gesneden tomaten en wat zout toe en laat alles sudderen tot het een dikke saus wordt. Pureer de saus naar wens in de blender en serveer hem koud.

Kruidige quinoa-visballetjes met pittige currysaus

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer