Alle wortels die het paard niet heeft opgegeten gaan nu in de soep!
Lekker in vriezen voor de komende feestdagen, serveer het dan bijvoorbeeld in kleine glaasjes als een amuse soepje of voor de makkelijke zaterdag. Eten er kinderen mee en wil je de soep niet de pittig maken; gebruik de peper dan niet in de soep, maar maak er rode peperolie van. Meng de peper eenvoudig met wat olie en serveer de peperolie apart bij de soep.
Bereidingswijze
- Voorbereiden
- Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de uien 5 minuten op laag vuur. Voeg de bleekselderij toe en bak even mee.
- Snijd de wortels en paprika in kleine stukjes. Voeg de wortel, paprika, citroengras, knoflook, gember, rode peper en kokosmelk toe. Voeg de 500 ml water aan de soep toe. Breng de soep aan de kook, voeg wat zout toe en kook de soep 30 minuten op laag vuur. Pureer de soep met de staafmixer in de blender. Wil je een gladde, fluweelzachte soep, wrijf de soep dan na het pureren door een zeef. Laat de soep eventueel afkoelen.
- Bereiden
- Verwarm de soep vlak voor serveren op laag vuur. Schep de soep in kommen en strooi de koriander erover.