Bietencarpaccio

Bietencarpaccio

Bietencarpaccio met geitenkaas is bij ons een favoriet voorgerecht. Lekker licht.

Bereidingswijze

  1. Schil de bieten met een dunschiller en schaaf ze op een mandolineschaaf of met een kaasschaaf in flinterdunne plakjes.
  2. Klop in een kom het sinaasappelsap met de wijnazijn, mosterd, pompoenpitolie en wat zout en versgemalen zwarte peper tot een dressing. Schep de bietplakjes door de dressing en laat 1 uur – of langer als dat beter uitkomt – marineren.
  3. Leg de bietplakjes dakpansgewijs op borden. Strooi er pompoenpitten over en sprenkel er wat dressing over. Leg in het midden een plakje geitenkaas en garneer met een toef veldsla.

Bietencarpaccio

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer