Klassieke kruidnootjes

Klassieke kruidnootjes

Dit zijn de allerlekkerste kruidnootjes! Vooral natuurlijk omdat je ze zelf (samen met je kinderen) hebt gebakken. Hoe langer het deeg rust, hoe lekkerder de smaak van de specerijen erin trekt. De kinderen moeten dan natuurlijk wel zo lang kunnen wachten…

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden
  2. Zeef het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, speculaaskruiden, kaneel, kruidnagel en een snufje zout boven een grote plank. Voeg de boter en melk toe en kneed alles tot een compact deeg.
  3. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
  4. Bereiden
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C. Neem het deeg uit de koelkast en rol er kleine knikkertjes van. Leg de knikkertjes met een kleine tussenruimte op de bakplaat en druk ze met je duim iets plat. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de kruidnootjes in ca. 15 minuten goudbruin en gaar.
  6. Laat de kruidnootjes op de bakplaat afkoelen en bewaar ze in een trommel.

Klassieke kruidnootjes

Ingrediënten
  • ca. 100 stuks

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer