Zalm met olijven uit de oven

Zalm met olijven uit de oven

Bereidingswijze

  1. Bereiden
  2. Verwarm de oven voor op 100 °C.
  3. Pluk de blaadjes basilicum of dragon van de takjes. Rasp de oranje schil van de sinaasappel fijn. Verdeel de helft van de uienringen, de basilicum- of dragonblaadjes en de geraspte
  4. sinaasappelschil over de bodem van de ovenschaal.
  5. Bestrijk de onderkant van de zalm met de helft van de olie en bestrooi met wat zout en peper. Leg de vis in de schaal. Bestrijk de bovenkant met olie en bestrooi ook met zout en peper. Verdeel de resterende uienringen, basilicum of dragon, geraspte sinaasappelschil en de olijven over de vis.
  6. Zet de ovenschaal op een rooster in het midden van de oven en laat de vis in 25 minuten rosé kleuren. De binnenkant van de
  7. vis mag nog een beetje transparant zijn.
  8. Haal de vis uit de oven en sprenkel er eventueel nog wat
  9. olijfolie over. Lekker met een groene salade en geroosterde aardappelen.

Tip; zalm over? Maak er dan een romige zalmsalade van. Meng de zalm met een beetje mayonaise, wat extra verse kruiden en blokjes avocado en serveer de volgende dag als lunch gerecht op een sneetje geroosterd zuurdesembrood.

Zalm met olijven uit de oven

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer