Ik vind het heerlijk om met stokjes te eten, lekker et de kom onder je mond en een beetje slurpen. Daarom staat er toch zeker elke week wel een oosters gerecht op het menu. Dit is een lekker licht gerecht, zodat je volgende week wat meer kunt eten.
Bereidingswijze
- Marineer de varkensreepjes 15 minuten in de sojasaus.
- Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schaaf met de dunschiller de courgette en de winterwortel in de lengte in dunne plakken en snijd de plakken in de lengte in dunne repen. Snijd de prei in de lengte in vieren, haal de bladeren los en spoel ze schoon
- Laat de varkensreepjes uitlekken, bestrooi ze met wat peper en wentel ze door de maïzena. Verhit de olie in de wok en roerbak het vlees bruin. Voeg de gember en de groenten toe en roerbak de groenten in ca. 4 minuten gaar.
- Schep de mie en de oestersaus door de groenten en laat alles warm worden. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en verdeel het over 4 warme borden. Serveer er eventueel zoete chilisaus bij.