Frisse maaltijdsalade van witlof met ham en appel
Een recept voor een makkelijk dag boordevol groenten. Ben je niet zo dol op zier appels, probeer de salade dan eens met gewoon een bakje gemengde fruitsalade. Nog sneller en minstens zo lekker.
Lees meerGepocheerd ei op voorjaarssalade
Gepocheerd ei is mijn lievelingsgerecht. Tot voor kort at ik het zelden, omdat kakelverse eitje moeilijk te vinden zijn. Met de bestelsite ZTRDG.nl is daar een einde aan gekomen. Zij leveren eieren de dag nadat ze zijn gelegd. Ben er vast klant zul je begrijpen.
Lees meerAsperges met tofu’ham’
Een heel bijzondere, maar superlekkere manier om asperges te serveren. geschikt voor vega’s en vegans.
Lees meerPandan-groentecurry
Ongepelde pandanrijst heeft naast het mooie aroma ook nog een heerlijk notig karakter. En met het advies om meer vezels te eten, heb je twee vliegen in één klap: smaak en gezondheid.
Lees meerGroenten onder een krokant laagje
Heel simpel, maar zo maak ik gewoon elke dag verse gerechten, waarvoor ik geen zakje of pakje nodig heb.
Lees meerWaterzooi van kip met krieltjes
Een heerlijk licht gerecht voor deze tijd van het jaar en ook makkelijk als je gasten krijgt. Varieer zelf met de groenten die je lekker vindt
Lees meerTeng teng kacang
Teng teng kacang is een Indonesische lekkernij. Voor onze familiedag en omdat onze stamvader afkomstig is uit China maakte ik teng-teng, de zoete pindakoekjes waarmee zoveel Chinezen tijdens de economische crisis van de jaren 30 toch nog wat geld mee verdienden. Deze succesvolle verkoop werd echter na een jaar door de overheid, om hygiënische redenen, verboden. Bereidingstijd: 40 minuten Voor ca. 24 stukjes
Lees meerRomige spinaziesoep met kabeljauw
Deze spinaziesoep staat in 20 minuten op tafel. Spinazie en vis was tot voor kort, volgens het Voedingcentrum, absoluut not done. Maar gelukkig hebben ze daar ontdekt, wat wij natuurlijk allang wisten, dat er niets mis is met vis in combinatie met nitraatrijke groenten. Dus deze zacht-romige spinaziesoep serveren we met mooie flinters kabeljauw. Een verrukkelijke combinatie!
Lees meerRijstnoedels met wortel en kalkoen
Tips In plaats van djeroek poeroetblad kun je ook geraspte limoenschil gebruiken om de rijstnoedels met wortel en kalkoen mee te garneren. Vers djeroek poeroetblad over? Bewaar het goed verpakt in de diepvries dan heb je er nog maanden plezier van.
Lees meerLinzensalade met komkommer en Kaltbach
Twee weken geleden bezocht ik de culiperslunch. Een jaarlijks terugkerend evenement voor de culinair pers. We kunnen er proeven, ruiken, producten bekijken en praten met producenten over allerlei nieuwigheidjes in culiland. Elk jaar weer een inspirerende bijeenkomst! Na afloop krijg je fijne goodybag vol producten en achtergrondinformatie mee. Met onder anderen de linzen, gemengde bonen, olijfolie, peperolie en de Kaltbachkaas maakte ik deze salade. Bereidingstijd: 20 minuten Hoofdgerecht voor 2 personen
Lees meerKip met mandarijn en venkel
Ik ben fan van Ottolenghi, zijn boeken inspireren mij enorm. Al zijn de ellelange ingrediëntlijsten vaak de reden dat ik het gerecht niet precies zo maak als in het boek staat. Zo is dit gerecht een uitgeklede versie van zijn gebraden kip met clementines. Door gebruik te maken van kippendijen, de ingrediënten wat te reduceren en de marineertijd te skippen is het een wat toegankelijker gerecht geworden. Een heel fijn gerecht voor als je gasten krijgt want net als met stoofpotjes je hebt er tijdens het bereiden bijna geen omkijken naar. Voorbereidingstijd: 10 minuten Oventijd: 25 minuten Hoofdgerecht voor 4 personen
Lees meerGranenbordje met bloemkool en een vegaburger
Ik eet graag rauwkost, dat zullen jullie ongetwijfeld terug vinden in mijn recepten. In deze salade van gekookte granen en bloemkool verwerk ik rozijnen. Zo’n zoetje combineert goed met de noten en de smaak van ras el hanout. Maak er een kant en klare groenteburger bij dan heb je snel een lekkere maaltijd op tafel staan. Bereidingstijd: 20 minuten Hoofdgerecht voor 4 personen
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.
lees meer