Een heel bijzondere, maar superlekkere manier om asperges te serveren. geschikt voor vega’s en vegans.
Bereidingswijze
- Snijd de tofu in flinterdunne plakjes, zo dun als vleeswaar. Leg de plakjes in een diep bord.
- Meng de sojasaus, bruine rijstazijn, het vijfkruidenpoeder en de sesamolie tot een marinade. Schenk over de tofuplakjes. Marineer 30 minuten.
- Schil de asperges. Neem een hapjespan, vul met 4 eetlepels water en stoof hierin de asperges afgedekt in 10 minuten gaar.
- Schep de asperges uit de pan en maak de pan schoon.
- Zet de pan weer op het vuur met de zonnebloemolie en bak de plakjes tofu 3 minuten aan beide zijden krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Neem een lange schaal. Leg wat rucola op de schaal, leg de asperges en plakjes tofu erop. Strooi de sesamzaadjes erover.
Wil je dit gerecht liever met echte ham serveren, roer dan van de marinade-ingrediënten een lekkere dressing en lepel dit over de