Maïskoekjes met feta

Maïskoekjes met feta

De basis van deze maïskoekjes is maïskorrels, bloem, maïzena en ei. Deze keer heb ik er fetakaas aan toegevoegd en een restje prei en paprika dat ik nog had. Maar je kunt er eigenlijk van alles aan toevoegen. Kaas, kip, vlees, vis, nootjes, groenten, kappertjes, rode peper etc. etc. … Ideaal voor het verwerken van restjes want je hebt maar weinig nodig om er iets lekkers van te maken.

Vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen, snack voor 6-12
Bereidingstijd ca. 25 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd de prei in zeer smalle ringen en de paprika in kleine stukjes. Laat de maïs uitlekken.
  2. Meng prei en paprika. Verkruimel de feta erboven. Voeg bloem, maïzena, chilipoeder, peper & zout naar smaak toe. Roer door elkaar. Breek de eieren erboven. Goed mengen.
  3. Verhit een bodempje olie in een ruime koekenpan. Schep 4 grote eetlepels van het maïsmengsel op in de pan en bak de 4 maïskoekjes zachtjes aan beide kanten goed bruin en gaar. Laat ze op keukenpapier uitlekken en bak zo nog 8 maïskoekjes. ®José van Mil

Lekker met Knoflook-yoghurtsaus. Het recept staat in het archief.

Maïskoekjes met feta

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer