Wentelteefjes met knoflook, amandelen & nazomer fruit

Wentelteefjes met knoflook, amandelen & nazomer fruit

Het is leuk en lekker om ingrediënten anders te gebruiken dan we gewend zijn. Rode peper in een verder klassieke chocoladesaus, saffraan als toevoeging aan een traditionele banketbakkersroom of knoflook in de wentelteefjes van mijn oma, zoals ik hier heb gedaan. Ik ben benieuwd hoe ze dat zou hebben gevonden… vast wel leuk, zeker spannend en hoogst waarschijnlijk heel lekker, want dat is het! De smaak van de “gerecht-vreemde” ingrediënten moet natuurlijk wel goed passen en aansluiten bij de smaak van het gerecht. Maar experimenteren is altijd interessant en kan hele fijne resultaten opleveren. In het geval van de zoetige wentelteefjes past knoflook die van nature ook zoet is prachtig. De bramen, blauwe bessen en frambozen die ik er heb bijgedaan geven een heerlijk fris accent en je zou er ook best een bolletje ijs bij kunnen scheppen.

Ontbijt of nagerecht voor 4 personen

Bereidingstijd ca. 15 minuten

Bereidingswijze

  1. Pel en pers de knoflook fijn boven een lage schaal. Breek de eieren erboven. Voeg een snufje zout, de melk, 6 el poedersuiker en ½ tl kaneel toe. Klop goed door met een vork tot alles goed is gemengd.
  2. Smelt in een grote koekenpan een klontje boter. Leg 2 boterhammen in het eiermengsel, draai ze snel om en bestrooi elk met ½ el geschaafde amandelen. Leg ze direct, met behulp van een pannenkoekmes, met de amandelen naar beneden in de koekenpan. Bestrooi de bovenkant van elk met ½ el geschaafde amandelen, druk ze een beetje aan en bak de wentelteefjes op een matig vuur aan beide kanten goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Maak de pan snel een beetje schoon met keukenpapier en bak op de dezelfde manier nog twee wentelteefjes.
  3. Snijd de wentelteefjes diagonaal doormidden. Leg op bordjes en verdeel het fruit erover. Bestrooi royaal met poedersuiker. ®José van Mil

Tip: Knoflookwentelteefjes zijn ook lekker met sinaasappelpartjes, gebakken appel of vijgen!

Wentelteefjes met knoflook, amandelen & nazomer fruit

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer