Sint-tiramisu

Door Yolanda van der Jagt - Culinair specialist  , , ,   

november 12, 2018

In deze Sint-tiramisu zitten speculaasjes in plaats van lange vingers en ouderwetse gemberballetjes als extra smaakmaker. Zo krijg je een simpel maar verrassend nagerecht dat gewoon elke dag van het jaar lekker is.

Deze topper komt uit Het Grote Sinterklaas kookboek. Er staan zowel zoete als hartige sinterklaas recepten in deze bestseller. Ook hebben we in het boek een aantal recepten geschreven voor na 5 december als je nog chocolade letters, kruidnootjes of speculaasjes over hebt.

Voorbereidingstijd: 15 minuten + min. 30 min in de koelkast zodat de speculaasjes zachter worden
Bereidingstijd: 5 minuten

  • Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

100 ml slagroom

1 zakje vanillesuiker

150 g mascarpone

6 speculaasjes

50 ml espresso

2 eetlepels koffielikeur

4 bolletjes stemgember

3-4 eetlepels siroop (pot)

Bereidingswijze

1Doe de slagroom met de vanillesuiker in een kom en klop met de mixer lobbig.

2klop in een andere kom de mascarpone met de mixer luchtig. Spatel de mascarpone vervolgens met de hand door de lobbige slagroom.

3Breek de speculaasjes in stukjes. Verdeel de helft van het speculaas over 4 cocktailglazen of ijscoupes. Roer de espresso en koffielikeur door elkaar en druppel over de speculaas.

4Schep de romige mascarpone erop. Verkruimel de rest van de speculaas erboven.

5Snijd de gemberbolletjes fijn en verdeel de stukjes over de toetjes. Lepel de gembersiroop erover. Zet de tiramisu minimaal 1 uur in de koelkast.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.