Dessert

Sint-tiramisu

Dessert

Sint-tiramisu

In deze Sint-tiramisu zitten speculaasjes in plaats van lange vingers en ouderwetse gemberballetjes als extra smaakmaker. Zo krijg je een simpel maar verrassend nagerecht dat gewoon elke dag van het jaar lekker is.

Deze topper komt uit Het Grote Sinterklaas kookboek. Er staan zowel zoete als hartige sinterklaas recepten in deze bestseller. Ook hebben we in het boek een aantal recepten geschreven voor na 5 december als je nog chocolade letters, kruidnootjes of speculaasjes over hebt.

Voorbereidingstijd: 15 minuten + min. 30 min in de koelkast zodat de speculaasjes zachter worden
Bereidingstijd: 5 minuten

Bereidingswijze

  1. Doe de slagroom met de vanillesuiker in een kom en klop met de mixer lobbig.
  2. klop in een andere kom de mascarpone met de mixer luchtig. Spatel de mascarpone vervolgens met de hand door de lobbige slagroom.
  3. Breek de speculaasjes in stukjes. Verdeel de helft van het speculaas over 4 cocktailglazen of ijscoupes. Roer de espresso en koffielikeur door elkaar en druppel over de speculaas.
  4. Schep de romige mascarpone erop. Verkruimel de rest van de speculaas erboven.
  5. Snijd de gemberbolletjes fijn en verdeel de stukjes over de toetjes. Lepel de gembersiroop erover. Zet de tiramisu minimaal 1 uur in de koelkast.

Sint-tiramisu

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer