Vlierbloesemsiroop

Vlierbloesemsiroop

Ze bloeien maar kort: de vlierbloesems. Op dit moment zie en ruik je ze overal. Maak er siroop van. Lekker als limonade, in toetjes, over gebak, aardbeien, flensjes of ijs.

Bereidingstijd: 15 minuten + 24 uur trekken

Bereidingswijze

  1. Knip de bloesems. Doe ze in een pan met zoveel water dat ze onderstaan (ca.3 liter). Pers de citroenen uit en voeg ze met de schillen toe aan de pan. Laat afgedekt 24 uur of een nacht staan.
  2. Maak een schone theedoek nat en wring uit. Leg in een zeef. Zeef het vlierbloesemvocht hierdoor. Meet af en gebruik 500 g suiker per liter vocht. Breng al roerend aan de kook en laat de suiker oplossen. Schep eventueel schuim eraf.
  3. Maak flessen schoon met heet water of in de afwasmachine.
  4. Vul de flessen met de hete siroop, bv met een litermaat of via een trechter.

Vlierbloesemsiroop

Ingrediënten

Robert Herder messen: Altijd vlijmscherp!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer