Eind oktober begin november worden de appels van de bomen geplukt. Doordat de vogels ook van een appeltje houden liggen er ook regelmatig aangevreten appels op de grond. Van deze appels maak ik dan appelmoes en appelstroop. Maar dit lekkere appeltaartje met de subtiele smaak van roos is ook een van onze favorieten.
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Oventijd: 25-30 minuten
Bereidingswijze
- Roer het bakmeel met de witte basterdsuiker, de vanillesuiker en een mespunt zout door elkaar. Voeg 60 g van de boter en het ei toe en kneed met koele hand tot een soepel deeg. Bekleed de vorm met bakpapier. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en bekleed de vorm ermee. Zet de vorm 15 minuten in de diepvries. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
- Schep de appel met de kristalsuiker, het kaneelpoeder en het rozenwater door elkaar. Wrijf de bloem met de rietsuiker, 70 g boteren een mespunt zout tot een kruimelig mengsel. Roer de havermout erdoor en zet tot gebruik in de koelkast.
- Verdeel het custardpoeder over de taartbodem. Verdeel het appelmengsel erover en dek af met de kruimels.
- Bak de taart in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten lichtbruin en gaar. Serveer de taart lauwwarm met een lepeltje crème fraîche.