In Duitsland en Scandinavië staat de pan bisschopswijn vaak de hele maand december op het vuur.
Bereidingswijze
- Snijd de mandarijnen in plakken en de gember in plakjes.
- Doe alle ingredienten in een ruime pan. Verwarm de bisschopswijn op heel laag vuur en laat zonder deksel 30 minuten zachtjes trekken.
- Let op dat de drank niet gaat koken.
- Draai het vuur uit en laat tot gebruik de specerijen lekker intrekken (tenminste 1 uur).
- Verwarm de bisschopswijn zo'n 15 minuten voor het serveren opnieuw op laat vuur en laat ook nu de wijn niet koken.
- Schenk de wijn in hittebestendige glazen.
Wil je een alcoholvrije punch maken? Verwarm 1 liter cranberrysap met 2 eetlepels gembersiroop of honing. Voeg een kaneelstokjes, 5 kruidnagels en 1 mandarijn in plakjes toe. Ook een succes recept voor oudere kinderen; die toch gezellig mee willen doen.