Drank

Kruidige bisschopswijn

Drank

Kruidige bisschopswijn

In Duitsland en Scandinavië staat de pan bisschopswijn vaak de hele maand december op het vuur.

Bereidingswijze

  1. Snijd de mandarijnen in plakken en de gember in plakjes.
  2. Doe alle ingredienten in een ruime pan. Verwarm de bisschopswijn op heel laag vuur en laat zonder deksel 30 minuten zachtjes trekken.
  3. Let op dat de drank niet gaat koken.
  4. Draai het vuur uit en laat tot gebruik de specerijen lekker intrekken (tenminste 1 uur).
  5. Verwarm de bisschopswijn zo'n 15 minuten voor het serveren opnieuw op laat vuur en laat ook nu de wijn niet koken.
  6. Schenk de wijn in hittebestendige glazen.

Wil je een alcoholvrije punch maken? Verwarm 1 liter cranberrysap met 2 eetlepels gembersiroop of honing. Voeg een kaneelstokjes, 5 kruidnagels en 1 mandarijn in plakjes toe. Ook een succes recept voor oudere kinderen; die toch gezellig mee willen doen.

Kruidige bisschopswijn

Ingrediënten

Robert Herder messen: Altijd vlijmscherp!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer