Hoofdgerecht

Vegetarische curry

Hoofdgerecht

Vegetarische curry

Ik weet het niet hoe het bij jullie is maar ik heb regelmatig kleine beetjes groenten in de groentelade liggen. Vier wortels met wat verlept loof. Stukje bloemkool of broccoli. Wat champignons die al een beetje beginnen te rimpelen… Deze restjes groenten verwerk ik graag in en curry of stoofpotje.

Bereidingstijd: 25 minuten
Hoofdgerecht voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en fruit de ui 5 minuten op een halfhoog vuur. Voeg de knoflook en de wortel toe en bak ze 5 minuten mee. Voeg de bloemkool, de broccoli, de paprika, de champignons, de currypasta, de kokosmelk en de groentebouillon toe en breng alles aan de kook. Kook de groenten in ca. 5 minuten beetgaar.
  3. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de champignons al omscheppend 2 minuten. Voeg de noten toe en bak de 3 minuten mee. Bestrooi met versgemalen peper en zout naar smaak en neem de pan van het vuur.
  4. Proef de curry en breng eventueel op smaak met versgemalen peper en zout. Verdeel het notenmengsel over de rijst en bestrooi met een beetje van de koriander. Bestrooi de curry met de rest van de koriander en serveer met de rijst.

Tip
Je kunt de wortels, bloemkool, broccoli en paprika vervangen door een of twee andere soorten groenten naar keuze. Of neem een zak gesneden wokgroenten. Let dan wel op de bereidingstijd want kant en klaar gesneden groenten zijn vaak kleiner gesneden en dus eerder beetgaar.

Vegetarische curry

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer