Tag: bloemkool

Voorgerecht - 1 maart 2022

Bloemkool met ansjovissaus, verse spinazie en paprikapoeder

Bloemkool is sinds jaar en dag de populairste groente van Nederland. Met deze ansjovissaus en spinazie wordt het een spannend, lekker en simpel voorgerecht.

Lees meer
Ovengerecht - 1 november 2021

Kruidige bloemkool geroosterd in de oven

1 middelgrote bloemkool 3 el olijfolie 1-2 el vloeibare honing sap van 1/2 sinaasappel 1/2 el kaneel 1/2 el korianderzaadjes, gevijzeld 1 el ras el hanout handvol waterkers of veldsla 2-3 el platte peterselie, fijngehakt 2 el amandelen, grof gehakt 2 el granaatappelpitjes bakplaat met bakpapier 2 brede spatels platte schaal Verwarm de oven voor

Lees meer
Hoofdgerecht - 27 januari 2020

Quinoasalade met bloemkoolpickles

Waar hebben wij zin in 2020….. We zien een trend in plantaardig eten. Eigenlijk is het al geen trend meer want plantaardig eten is het nieuwe eten. Gewoon dagelijks wat minder vlees, vis en gevogelte. Je weet zelf waar jij je lekker bij voelt. Het aanbod is tegenwoordig overall groot. Je leest erover, je ziet het om je heen, je kunt het volop kopen. Er zijn kaartjes die je richting geven in de supermarkt. Wij culy’s en foody’s zorgen ervoor dat het ‘nieuwe eten’ voor iedereen gewoon, gemakkelijk en toegankelijk gaat worden.

Lees meer