Deze bruschetta met aubergine tournedos; dikke plakken geroosterd brood met gegrilde dikke plakken aubergine is heerlijk. Met een dikke Italiaanse tomatensaus nog veel lekkerder, op deze manier zet je een heerlijk veganistisch lunchgerecht met veel smaak en bite op tafel. Je kunt dit gerecht serveren met rucola of mizuna slablaadjes. Door Parmezaanse kaas er boven te schaven wordt het een vegetarisch gerecht.
Bereidingswijze
- Snijd de aubergines in 2 cm. dikke plakken. Leg ze op een plank of groot bord naast elkaar. Bestrooi met een beetje zout. Laat het zout uit de groente trekken. Dep de groente na 10 minuten droog.
- Verhit intussen 2 eetlepels olie in een pan met dikke bodem, snijd 2 teentjes knoflook in plakjes en voeg ze toe. Bak samen met 1 eetlepel fijngehakte rozemarijnnaaldjes goudbruin. Voeg de tomatenblokjes toe. Breng de saus aan de kook en laat zachtjes 20 minuten inkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met zout en peper. Haal de pan van het vuur en roer nog 1 eetlepel extra vierge olie door de saus.
- Verhit 2 eetlepels olie in een ruime koekenpan op hoog vuur. Bak de aubergine plakken aan beide kanten goudbruin en gaar.
- Verhit de grillpan, strijk het brood aan beide kanten in met een dun laagje olie. Rooster het brood aan beide kanten goudbruin.
- Leg het geroosterde brood op een plank, strijk het warme brood aan beide kanten in met de knoflook teen. Verdeel de plakken aubergine op het brood, schep de tomatensaus erop. Snijd het brood in stukken.