Aubergine tournedos
Aubergine tournedos

Bruschetta met aubergine tournedos

Door Yolanda van der Jagt - Culinair specialist  , ,     ,

februari 20, 2019

Deze bruschetta met aubergine tournedos; dikke plakken geroosterd brood met gegrilde dikke plakken aubergine is heerlijk. Met een dikke Italiaanse tomatensaus nog veel lekkerder, op deze manier zet je een heerlijk veganistisch lunchgerecht met veel smaak en bite op tafel. Je kunt dit gerecht serveren met rucola of mizuna slablaadjes. Door Parmezaanse kaas er boven te schaven wordt het een vegetarisch gerecht.

  • Voorbereiding: 25 min
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

2 aubergines, in 2 cm dikke plakken

6-8 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook, in plakjes + 1 teentje

1 eetlepel rozemarijnnaaldjes, fijngesneden

1 blik tomatenblokjes (400 g)

8 sneetjes zuurdesembrood, van 11/2 cm dik

Bereidingswijze

1Snijd de aubergines in 2 cm. dikke plakken. Leg ze op een plank of groot bord naast elkaar. Bestrooi met een beetje zout. Laat het zout uit de groente trekken. Dep de groente na 10 minuten droog.

2Verhit intussen 2 eetlepels olie in een pan met dikke bodem, snijd 2 teentjes knoflook in plakjes en voeg ze toe. Bak samen met 1 eetlepel fijngehakte rozemarijnnaaldjes goudbruin. Voeg de tomatenblokjes toe. Breng de saus aan de kook en laat zachtjes 20 minuten inkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met zout en peper. Haal de pan van het vuur en roer nog 1 eetlepel extra vierge olie door de saus.

3Verhit 2 eetlepels olie in een ruime koekenpan op hoog vuur. Bak de aubergine plakken aan beide kanten goudbruin en gaar.

4Verhit de grillpan, strijk het brood aan beide kanten in met een dun laagje olie. Rooster het brood aan beide kanten goudbruin.

5Leg het geroosterde brood op een plank, strijk het warme brood aan beide kanten in met de knoflook teen. Verdeel de plakken aubergine op het brood, schep de tomatensaus erop. Snijd het brood in stukken.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.