Kip recept. Een lekker friskruidige hoofdgerecht van Chinese oorsprong. Door toevoegen van citroen en ketjap krijgt de kip een heerlijke smaak.
Bereidingswijze
- Pel en snipper de ui en de knoflook. Boen de citroen schoon onder warm stromend water en rasp de gele schil dun eraf. Pers de helft van de citroen uit. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne schuine ringetjes. Wrijf de kip in met peper en zout.
- Verhit de olie en bak de kip op een hoog vuur aan beide kanten lichtbruin. Voeg de ui en de knoflook toe en bak ze 5 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en laat de kip, met de deksel schuin op de pan, 10 minuten stoven.
- Voeg de citroenrasp, het sap en de ketjap toe en breng alles aan de kook. Bind de saus met de met een beetje water losgeroerde maïzena. Schep, op een eetlepel na, de bosui erdoor. Snijd de kip in plakjes en lepel de saus erover. Garneer met de achtergehouden bosui. Lekker met witte rijst en roergebakken prei met wortel.
Tip
Breng de groenten op smaak met zout en Chinees vijfkruidenpoeder en bestrooi de groenten met wat geroosterd sesamzaad.