Nagerecht

Roomhoorns

Nagerecht

Roomhoorns

Met kegelvormige hoorntjesbakvormen kun je eenvoudig koekhoorntjes bakken. De vormpjes zijn te koop in winkels met kook- en bakartikelen en via internet. De hoorntjes worden gebakken van bladerdeeg. Ik gebruik altijd roomboterbladerdeeg. De vormpjes moeten ingevet worden met olie of boter. Ik deed een test met beide en het resultaat was dat de binnenkant van de gebakken hoorntjes die met roomboter ingevet waren mooi lichtbruin was en de met olie ingevette hoorntjes wit. De koekhoorntjes kunnen gevuld worden met slagroom, banketbakkersroom of ijs al dan niet in combinatie met fruit of gekleurde decoratiesnoepjes. Geklopte slagroom met nutella is ook lekker.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Laat het bladerdeeg in 10 minuten ontdooien. Vet de vormpjes in met boter of olie.
  3. Verwijder de papiertjes van het deeg en knip elk plakje in bv 4 repen.
  4. Begin bij de punt en wikkel elke reep deeg eromheen, schuin omlaag en overlappend. Plak de volgende reep deeg vast aan de eerste en ga zo door naar beneden met de derde en vierde reep.
  5. Bestrijk het deeg dun met ei of eiwit en besprenkel met suiker.
  6. Leg de hoorntjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin.
  7. Kijk na 15 minuten of de onderkant ook bruin is of draai de hoorntjes zodat de onderkant nog wat meer kleur krijgt.
  8. Neem de plaat uit de oven. Gebruik een theedoek of stuk bakpapier en verwijder voorzichtig de vormpjes. Maak de koekbovenkant eventueel los met de punt van een mesje.
  9. Laat de hoorntjes afkoelen en vul naar keuze.

Afkoelen en vullen: 20 minuten

Koop hier  de kegelvormige hoorntjesbakvormen.

Roomhoorns

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer