biefstuk, biefstukreepjes, boontjes, cashewnoten, japan, noedels, rijstazijn. honing, simpel, sojasaus, sugarsnaps
biefstuk, biefstukreepjes, boontjes, cashewnoten, japan, noedels, rijstazijn. honing, simpel, sojasaus, sugarsnaps

Noedels met biefstuk, boontjes en sugarsnaps

Door Anneke Ammerlaan - Ammerlaan Vision on Food      

juni 23, 2016

Een simpel receptje voor doordeweeks. Wil je het liever vegetarisch, dan vervang je de biefstuk door twee in plakken gesneden portobello champignons. Je moet de plakjes paddestoel wel iets langer bakken.

  • Voorbereiding: 25 min
  • Aantal personen: 2

Ingrediƫnten

250 g haricots verts en/of sugarsnaps

125 g noedels

2 el Japanse sojasaus

2 el Japanse rijstazijn

1/2 el vloeibare honing

2 el olie

200 g biefstuk, in reepjes

2 bosuitjes, in stukjes

1 el sesamolie

50 g cashewnoten

Bereidingswijze

1Kook de haricots verts en/of sugarsnaps in ruim water in 8 minuten beetgaar en giet ze af.

2Bereid de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking.

3Klop een sausje van de sojasaus, rijstazijn en de honing.

4Roerbak de reepjes biefstuk en bosuitjes in de olie in de wok, voeg het soja-honingsausje toe en laat goed warm worden. Schep de bereide noedels en haricots verts en/ of sugarsnaps erdoor en laat even goed warm worden.

5Verdeel het gerecht over 2 borden, druppel de sesamolie erover en bestrooi met cashewnoten erover.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.