Hoofdgerecht

Asperges met Hollandse garnalen

Hoofdgerecht

Asperges met Hollandse garnalen

Op onze kookclub konden we dit jaar niet terecht. Het bestuur bedacht, samen met onze leveranciers, elk seizoen een kookuitdaging. Via een drive-through naast de club kregen we steeds een pakket met ingrediënten aangereikt. Daarmee kon je aan de slag en, als je wilde, foto en recept naar een jury sturen. De resultaten werden dan weer gedeeld in een nieuwsbrief. Alle pakketten (met hele vissen, paddenstoelen, of mengsel voor paté) gingen steeds vergezeld van een heerlijke wijn. Een heel inspirerend idee en het hield je betrokken bij de club. De laatste uitdaging was met asperges en een doos met diverse soorten Cress. Dit zijn minigroenten met heel veel smaak (denk aan tuinkers voor het formaat). Deze Cressen zijn heel verschillend  en hebben ook een decoratieve waarde. Ze zijn te koop bij Horecagroothandels. Op de website van de kweker: www.koppertcress.com kun je alle cressen en hun smaak bekijken onder: Collection. Ook staan er recepten. Cress is te bestellen, maar je moet het wel afhalen bij de kweker in het Westlandse Monster.

Voor het volgende recept gebruikte ik salty fingers (zeer decoratief) te vervangen door zeekraal. En oyster leaves, die naar oesters smaken, te vervangen door lamsoor. Zeekraal en lamsoor zijn te koop in viswinkels en de supermarkt.

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges en snijd een klein stukje van de houtachtige onderkant af.
  2. Kook de asperges in kokend water met wat zout in 8 – 10 minuten gaar. De tijd is afhankelijk van de dikte. Steek de punt van een mesje in de onderkant van de asperge om de gaarheid te controleren.
  3. Kook intussen aardappels en smelt boter.
  4. Verwarm een lepel olie in een kleine koekenpan en bak hierin op laag vuur de salty fingers en de oyster leaves 2-3 minuten. Niet bruin laten kleuren.
  5. Laat de asperges uitlekken en verdeel ze over 2 warme borden. Garneer met salty fingers en oyster leaves. Verdeel ook de garnalen over de borden.
  6. Geef de aardappels en de boter erbij.

Tip: voor de bladerdeegdriehoekjes: snijd 1 ontdooid plakje bladerdeeg in 8 driehoekjes, bestrijk dun met ei en bestrooi met kruidenzout (gemaakt van cress, gemalen met zout en op een bord gedroogd). Bakken in oven op 200 graden Celsius gedurende 15 min.

Asperges met Hollandse garnalen

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer