Voorgerecht

Romige kool met garnalen

Voorgerecht

Romige kool met garnalen

Dit is denk ik het makkelijkste voorgerecht dat ik ooit heb gemaakt. In 10 minuten is het klaar en de smaak is perfect. En dat met eenvoudige ingrediënten als kool, room, en garnalen. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen altijd kool in voorraad heeft, maar garnalen in de diepvries is eigenlijk een must, tenminste als je er van houdt. Zo makkelijk als er opeens vrienden voor de deur staan en het zo gezellig is dat je ze spontaan uitnodigt om te blijven eten. Wil je dit voorgerecht helemaal feestelijk afmaken, gebruik dan wat zalm- of forelkaviaar als garnering.

Bereidingswijze

  1. Verwarm 4 bordjes.
  2. Doe de kool in een flinke pan met deksel. Giet de bouillon over de kool, strooi de knoflook erover met wat zout en peper. Breng aan de kook, doe het deksel op de pan en kook ongeveer 5 minuten op hoog vuur tot het vocht verdampt is en de kool zacht, maar nog wel stevig.
  3. Voeg de wijn en room toe en breng weer aan de kook en laat alles 1 minuut koken. Let op dat de room niet gaat schiften. Leg de garnalen op de kool, sluit de deksel en kook 2 minuten tot de garnalen roze en stevig zijn. Haal de garnalen uit de pan en roer de mosterd door de saus.
  4. Schep de kool (nog even zonder saus) op de warme bordjes en verdeel daar de garnalen en de saus over. Garneer naar keuze met de kaviaar en wat dille of basilicum

Romige kool met garnalen

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer