Vegan

Knolselderijsoep met shiitakes

Vegan

Knolselderijsoep met shiitakes

Deze romige knolselderijsoep krijgt een lekker pittig accent door de paddenstoelenbouillon.

Bereidingswijze

  1. Snijd de knolselderij in plakken van 1-2 cm dik en schil de rand van de plakken met een dunschiller. Snijd de plakken in blokjes. Snipper de ui. Snijd de shiitakes in plakjes, hak daarna de helft van de plakjes fijn.
  2. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een soeppan en fruit de ui en fijngehakte shiitakes zachtjes glazig. Schep de knolselderijblokjes erdoor en bak al omscheppend nog 2 minuten.
  3. Verkruimel de bouillontabletten erboven en schenk er 750 ml water bij. Breng alles aan de kook en laat de soep 10-15 minuten zachtjes koken tot de knolselderijblokjes zacht zijn.
  4. Verwarm intussen in een kleine koekenpan 1 eetlepel olijfolie en bak de shiitakeplakjes al omscheppend bruin en gaar. Snijd de salieblaadjes in dunne reepjes en bak ze even mee,
  5. Pureer de knolselderij met de bouillon met de staafmixer tot een mooi glad gebonden en romige soep. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Verdeel de knolselderijsoep over vier diepe borden en garneer met de shiitakes en salie.

Knolselderijsoep met shiitakes

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer