De bladeren vallen van de bomen, het wordt langzamerhand weer tijd voor … boerenkool! Ik ben druk bezig met hippe boerenkoolrecepten. Dit lekkere en vooral ook snelle wokgerecht met boerenkool, knolselderij en champignons wil ik jullie niet onthouden. In plaats van knolselderij kun je ook pastinaak, bloemkool, gekleurde wortel of pompoen nemen. Heerlijk met alleen quinoa of kasha, maar je kunt er ook lekker braadworstjes bij eten.
Bereidingswijze
- Verwarm een wok op hoog vuur, schenk olie erin en laat de olie heet worden.
- Schep de ui, knolselderij en champignons erdoor en roerbak de groenten 2-3 minuten tot de champignons beginnen te kleuren.
- Schep dan de kurkuma en komijn erdoor en voeg hand voor hand de boerenkool toe.
- Laat de blaadjes al omscheppend slinken. Schenk er 75 ml water bij en laat de groenten al omscheppend in 3-4 minuten beetgaar worden.
- In de tussentijd zal het vocht verdampen. Breng de groenten op smaak met wat sojasaus.