Voorgerecht

Knolselderijsoep

Voorgerecht

Knolselderijsoep

Een eenvoudige knolselderij kan op diverse manieren verwerkt worden. Natuurlijk in erwtensoep, als knolselderijpuree of -stamppot. In deze tijd van meer groenten, minder koolhydraten hoor ik vaker dat een deel van de aardappelen in een stamppot vervangen wordt door knolselderij. Vandaag het recept van knolselderijsoep. Die kan simpel, vegetarisch en een beetje boers zijn, maar gezeefd en met wat extra ingrediënten misstaat hij niet bij een etentje.  Wat denk je van: blauwe kaas en walnoten? Hollandse garnalen en bieslook? Of gepocheerde appelballetjes en spekjes? Cantharellen en peterselie?

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olie in een ruime pan en fruit hierin de ui en de knoflook 3 minuten op laag vuur. Roer er de knolselderij door. Schenk de bouillon en de melk erbij en breng de vloeistof aan de kook. Voeg het laurierblad toe en laat de knolselderij in 15 – 20 minuten gaar worden.
  2. Zet in tussen de gewenste vulling klaar. Schil de appel(s) en draai er met een kleine bolletjesboor bolletjes uit. Pocheer ze 1 minuut in kokend water met citroensap. Laat ze in een vergiet uitlekken.
  3. Verwijder het laurierblad en schenk de room in de soep. Pureer de soep met een staafmixer. Wrijf de soep met de bolle kant van een pollepel door de zeef.
  4. Breng de soep met zout en peper op smaak. Knip er wat bieslook over.
  5. Ieder kan aan tafel extra ingrediënten toevoegen.

Tip: wel of niet zeven geeft een essentieel smaakverschil!

Knolselderijsoep

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer