afbeelding gerecht broodje mosselen
afbeelding gerecht broodje mosselen

Broodje mosselen met gebakken ui

Door Tilly Sintnicolaas- Food communicatie professional  , , , ,     

oktober 11, 2019

Een pannetje mosselen gegeten en nog mosselen over? Bewaar het mosselvlees en maak er een van de volgende dagen deze heerlijke broodjes van. De combinatie met de gebakken ui en verder alleen peper, is geweldig. De broodjes zijn zo klaar. Het is een oud recept. Vroeger stonden in Amsterdam op verschillende plaatsen stalletjes waar je in de winter deze broodjes met mosselen kon kopen om ter plekke op te eten. Had je het koud dan brachten deze broodjes je weer op temperatuur. Echt comfortfood!

  • Voorbereiding: 5 min
  • Aantal personen: 2

Ingrediƫnten

150 gram gekookte mosselen

1 ui

peper

scheut (olijf)olie

2 (Surinaamse) broodjes

Bereidingswijze

1Snij ui in ringen en bak deze in de olie, zo'n 20 minuten, tot de ui licht zoetig wordt.

2Voeg het gekookt mosselvlees toe, warm het 1 minuut mee.

3Strooi rijkelijk gemalen peper erover.

4Vul de broodjes met de mosselen en ui.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.